Suomen Kansallisen hankintastrategian ja uuden kansallisen luomuohjelman tavoite on 25 prosenttia luomua ruokapalveluissa vuoteen 2030 mennessä. Luomun käytön lisääminen julkisella sektorilla on myös EU:n komission luomun toimintaohjelman
Tapahtuman kuvaus
Suomen Kansallisen hankintastrategian ja uuden kansallisen luomuohjelman tavoite on 25 prosenttia luomua ruokapalveluissa vuoteen 2030 mennessä. Luomun käytön lisääminen julkisella sektorilla on myös EU:n komission luomun toimintaohjelman ja Pellolta pöytään- ja biodiversiteettistrategioiden mukaista.
Tällä hetkellä Suomessa julkisen sektorin ruokapalveluissa luomun osuus on n. 12 prosenttia. Luomutavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan lisätietoa luomusta ja sen hyödyistä, hyviä esimerkkejä onnistumisista luomun käyttöönottamisessa sekä koko luomuketjun yhteistyötä.
Maa- ja metsätalousministeriön ja Savon koulutuskuntayhtymän järjestämässä Kohti 25 prosentin luomutavoitetta ruokapalveluissa -webinaarissa keskustellaan sekä etsitään ratkaisuja luomun saatavuuden ja käytön lisäämiseksi ruokapalveluissa.