Pohjoissavolaiset ruoka-alan toimijat järjestävät yhteistyössä hankkeen kanssa Laatua ympäristövastuullisuudesta -tilaisuuden. Tilaisuus on avoin ruokaketjun toimijoille: elintarviketeollisuus, alkutuotannon jalostajat, julkinen sektori, ravintolat ja tapahtumajärjestäjät. Tilaisuudessa on tunnin kestävä miniseminaari, jonka pääteemana
Tapahtuman kuvaus
Pohjoissavolaiset ruoka-alan toimijat järjestävät yhteistyössä hankkeen kanssa Laatua ympäristövastuullisuudesta -tilaisuuden. Tilaisuus on avoin ruokaketjun toimijoille: elintarviketeollisuus, alkutuotannon jalostajat, julkinen sektori, ravintolat ja tapahtumajärjestäjät. Tilaisuudessa on tunnin kestävä miniseminaari, jonka pääteemana on ympäristövastuullisuuden kehittäminen yrityksissä. Sen jälkeen osallistujat tutustuvat pohjoissavolaiseen ruoka-alan osaamiseen esittelypisteillä.
Ohjelma:
12.00 Ruon tuotannon ja jalostuksen ympäristövastuullisuus taloudelliseksi hyödyksi,
erikoistutkija Csaba Jansik, Ph.D. politiikka ja markkinat, Luonnonvarakeskus (Luke)
12.40 Ympäristösertifikaattien esittely: mitä, miksi ja miten?
laadun ja yritysvastuun asiantuntija Niina Suuronen, Responsia Quality Solutions
13.00-16.00 Asiantuntijatori – Tutustuminen ruokasektorin osaamiseen, palveluihin ja niiden tekijöihin