Lähiruokapäivä

11syysKoko päivän tapahtumaLähiruokapäivä

Kuvituskuva

Tapahtuman kuvaus

Mistä ruoka tulee? Mitä lehmät syövät? Haiseeko sika pahalle? Miltä tuntuu hevosen turpa kämmentä vasten? Mitä muuta kuin ruokaa maaseudulla tuotetaan? Millaisia yrityksiä sieltä löytyy?

Muun muassa näihin kysymyksiin voit saada vastauksen valtakunnallisen Lähiruokapäivän tapahtumissa ympäri Suomen 11.9.2021. Lähiruokapäivän aikana voit tutustua maaseudun toimijoihin “pintaa syvemmältä”, sekä ostaa tuoreita raaka-aineita tai valmiiksi jalostettuja tuotteita suoraan tekijöiltä itseltään. Moni osallistuva yritys antaa myös kävijöille mahdollisuuden tutustua paikan eläimiin, koneisiin ja pihapiiriin.

Päivitimme lähes perinteeksi muodostuneen tapahtuman nimen, jotta se kuvaisi entistä paremmin päivän kokonaisuutta ja toimintaa. Lähiruokapäivä jatkaa nyt siitä, mihin viitenä aiempana vuotena järjestetty Osta tilalta -päivä jäi: se kutsuu ihmisiä tutustumaan lähiseutunsa toimijoihin entistäkin laajemmalla skaalalla.

Lähiruokapäivään on ilmoittautunut mukaan jo yli 170 kohdetta. Joukko on ilahduttavan laaja: mukana on niin perinteisiä ruoantuottajia kuin muitakin maaseudun toimijoita, kuten matkailu- ja elämysyrityksiä, elintarvikkeiden jatkojalostajia, sekä maaseudun yhdistyksiä. Tänä vuonna tapahtumaan osallistuvat tilat ja yritykset löydät helpoiten verkkosivuiltamme osoitteesta: www.lähiruokapäivä.fi

Kyseessä on siis oikea maaseudun avointen ovien tapahtuma. Tervetuloa viettämään kanssamme koko Suomen juhlapäivää, joka on omistettu kotimaiselle ruoantuotannolle ja maaseudulle!

Lue lisää Lähiruokapäivästä täältä.

Lisää

Aika

Koko päivän tapahtuma (Lauantai)

Yhteyshenkilö

Heidi Kohtala, Maaseutuverkostopalvelut, heidi.kohtala@ruokavirasto.fi , 050 5240318