Maan kasvukunnon hoitotoimien vaikuttavuus - opintoretki Varsinais-Suomeen

25heinä06:0019:00Maan kasvukunnon hoitotoimien vaikuttavuus - opintoretki Varsinais-SuomeenVarsinais-Suomi

Tapahtuman kuvaus

Maan kasvukunnon hoitotoimien vaikuttavuus
– opintomatka Varsinais-Suomeen 25.7.2017
Osmo –hankkeen ja Elina –hankkeen yhteinen maan kasvukuntoaiheinen opintomatka Varsinais-Suomeen. Bussikuljetus reittiä: Porvoo-Mäntsälä-Hyvinkää-Lohja. Retkelle voi osallistua myös Hämeen suunnalta tulemalla omalla autolla Marttilaan ja matkustamalla päivän ajan bussikuljetuksella tilakohteisiin muun ryhmän mukana.

Päivän aikana tutustumme kahdella OSMO-maatilalla jo tehtyihin savimaan kasvukunnon hoitotoimiin, hoidon muutoksiin ja niistä saatuihin kokemuksiin. Tutustumme myös OSMO-tilakokeeseen tiivistyneellä savimaalla ja kokeen ensimmäisiin tuloksiin.

Tavoite: Tutustua OSMO-tilakokeeseen ja siinä ja saatuihin tuloksiin sekä kahden OSMO-tilan maan kasvukunnon hoitotoimien valikoimaan ja tähänastisiin kokemuksiin.
Linja-autokuljetuksen aikataulu ja reitti:
Lähtö 5.30 Porvoo (Rauhankadun tilausajopysäkki) – 6.00 Mäntsälä (Linja-autoasema) – 6.30 Hyvinkää (Kalevankatu 20, St1/Hesburger) – 7.20 Lohja (ABC, Hossanmäentie) – noin 8.30 Marttila, Grilli-Kahvio Pikkulämmin (Salontie 20).

Pääsisällöt
·         OSMO-tilakoe tiivistyneellä savimaalla, hoitotoimet ja ensimmäiset tulokset
·         Täydennyssalaojitus omatoimisesti kaivinkoneeseen itserakennetulla salaoja-auralla
·         Pellon tasaus automaattilanalla
·         Tutustuminen itse tehtyyn tasauslanaan
·         Puukuidun käyttö ja kokemukset
·         Viljelykierron muutokset ja sen vaikutukset maahan, työvoiman tarpeeseen ja katteisiin
·         Lannoitus maan kasvukuntoa hoitaen
·         Maan muokkaus maan rakenteen hoidon näkökulmasta Retken hinta: 41 euroa/hlö + alv. Hinta sisältää kuljetuksen ja ohjelmassa mainitut kahvit ja ruokailun. (Retki toteutetaan, kun lähtijöitä vähintään 15 hlö).

Lisätietoja: Terhi Mäkilä,terhi.makila@proagria.fi , puh. 040 7092 478 (parhaiten tavoittaa sähköpostilla) tai Jukka Rajalajukka.rajala@helsinki.fi, puh. 044 303 2210.

Ilmoittaudu: viimeistään ma 10.7.2017:

Lisää

Aika

(Tiistai) 06:00 - 19:00

Paikka

Varsinais-Suomi

Ilmoittautumisosoite

https://etela-suomi.proagria.fi/tapahtumat/maan-kasvukunnon-hoitotoimien-vaikuttavuus-opintoretki-varsinais-suomeen-8412

Kohderyhmä

Viljelijät, jotka ovat kiinnostuneita erilaisista maan kasvukunnon hoitomenetelmistä ja peltojensa kasvukunnon parantamisesta.

Yhteyshenkilö

Jukka Rajala, jjukka.rajala@helsinki.fi, puh. 044 303 2210