Linkki tallenteeseen: https://www.youtube.com/watch?v=PqdTrAqf4j4
EIP-ryhmät on perustettu ratkaisemaan maa- tai metsätalouden käytännön ongelmia maatalous- tai metsätalousyrittäjien ja ongelman ratkaisussa tarvittavien asiantuntijoiden yhteistyönä. EIP-ryhmät ratkaisevat tunnistetun ongelman ja jakavat syntyneen innovaation yleisesti käyttöön. Suomessa on tällä ohjelmakaudella valittu 12 EIP-ryhmää, joista viimeiset neljä aloittivat toimintansa vuonna 2019. Osa hankkeista taas on jo päättynyt.
Webinaarissa pääset kuulemaan, millaisia tuloksia EIP-ryhmissä on saatu tai mitä niissä tullaan tekemään. Tilaisuuden esityksistä ensimmäiset neljä EIP-ryhmää ovat viime vuonna toimintansa aloittaneita.
OHJELMA klo 10:00-12:00
Jokainen esitys on pituudeltaan noin 10 minuuttia
Tilaisuuden avaus
Neuvotteleva virkamies Leena Anttila, MMM
DigiTomkku: Big data -testipedit langattomille antureille tomaatin ja kurkun tuotantoon
Irene Vänninen, Luonnonvarakeskus
Robotiikka mansikan sadonkorjuussa
Kalle Hoppula, Luonnonvarakeskus
Tuorehakekonsepti maatilamittakaavassa
Risto Lauhanen, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Hyvää Karjalle – laatua säilörehuun sensoriseurannalla ja navetan mikrobit kuriin luonnonpeptideillä
ja
Älykkäät mittaukset karjan ruokinnassa ja terveydessä – ÄLYREHU
Tuija Kallio, Oulun yliopisto
Kuvaa Nautaa – lämpökuvaus nautojen hoidon tukena
Salla Ruuska, Savonia-ammattikorkeakoulu
Laatukauran tuotanto ja siitä syntyvän kasvimassan hyötykäyttö termomekaanisen prosessin avulla (Laatukaura)
Veli Hietaniemi, Luonnonvarakeskus
Maatalouden liiketoiminnan kehittäminen älykkäällä data-analytiikalla (MIKÄ-DATA)
Petri Linna, Tampereen teknillinen yliopisto
Biokaasulaitoksesta ravinteita, energiaa ja elinkeinotoimintaa maaseudulle
Susanna Horn, Suomen Ympäristökeskus
Hukkakauran ja muiden rikkakasvien tunnistaminen minihelikopterikuvista
Tinja Pitkämäki, Turun yliopisto
Kysymyksiä ja vastauksia