Uuden ajan maaseutuyrittäjät -webinaari
04kesä09:0012:00Uuden ajan maaseutuyrittäjät -webinaari
Tapahtuman kuvaus
Uuden ajan maaseutuyrittäjät -webinaari TALLENNE KATSOTTAVISSA TÄÄLTÄ: Aika: torstai 4.6.2020 klo 9-12 Huom! Tallenne katsottavissa jälkikäteen,
Tapahtuman kuvaus
Uuden ajan maaseutuyrittäjät -webinaari
TALLENNE KATSOTTAVISSA TÄÄLTÄ:
Aika: torstai 4.6.2020 klo 9-12
Huom! Tallenne katsottavissa jälkikäteen, linkki päivitetään tänne
Kohderyhmä: nykyiset ja tulevat maaseudulla toimivat yrittäjät, maaseutuyrittäjyyden kehittäjät, kaikki teemasta kiinnostuneet
Tilaisuuden tavoite: Laajentaa näkökulmaa siihen, millaista maaseudun yrittäjyys on tulevaisuudessa, ja kannustaa tarttumaan yrittäjyyden mahdollisuuksiin maaseudulla
Suomen maaseutu on täynnä loistavia yrityksiä, mutta miltä näyttää tulevaisuus? Miten megatrendit vaikuttavat yrittäjyyteen maaseudulla ja kuinka meneillään oleva koronapandemia vaikuttaa näihin kehityskaariin pitkällä aikavälillä? Onko digitaalisuus, alustatalous ja verkostomainen tapa toimia maaseutuyrittäjyyden uusi normi? Jos yrittäjyys maaseudulla kiinnostaa niin mihin pitäisi panostaa ja mistä saa apua?
Webinaarimme tarjoaa näkökulmia ja vastauksia näihin kysymyksiin. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!
Ilmoittaudu 2.6. klo 18 mennessä alla olevasta linkistä:
https://e.eventos.fi/forms/maaseutu/8dbe4a72-9439-11ea-a21a-ee6a04371b85
Webinaari toteutetaan Zoom-alustalla. Ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin ja ohjeet liittymiseen viimeistään tilaisuutta edeltävänä päivänä.
Ohjelma:
8.30 Linjat aukeavat
8.50 Tilaisuuden avaus
Tuomas Metsäniemi ja Salla Pätilä, maaseutuverkostopalvelut
9.05 Minä väitän: Yrittäjyyden näkymät maaseudulla ovat parempia kuin vuosikymmeniin
Tuomas Kuhmonen, tutkimusjohtaja, Tulevaisuuden tutkimuskeskus ja Turun yliopisto
Koronakriisi tulee muuttamaan ihmisten ja yhteiskunnan toimintamalleja. Miten se vaikuttaa yrittäjyyden näkymiin maaseudulla pitkällä tähtäimellä? Myös fossiilitaloudesta siirtyminen bio- ja kiertotalouteen tulee luomaan uusia yrittämisen muotoja. Nopean muutoksen myötä työntekijöille on tilausta maaseudulla.
9:30 Myssyfarmi – it’s not cool, it’s warm!
Janne Rauhansuu, Myssyfarmin isäntä
Pöytyältä Tokioon: miten hyödynnämme digitaalisuutta, verkostoja ja maalaista kulttuuriperimää?
9:55 Villit juuret – vuoden 4H-yritys
Venla Siltovuori, 4H-yrittäjä
Miltä maailma näyttää yrittäjän alkutaipaleella? Mikä on Villit juuret -yrityksen tarina ja miten 4H-yrittäjyyskonsepti käytännössä toimi?
10:20 Tauko
10:30 ”Karvakorvat työkaverina” -yritysryhmä: verkostoitumisen merkitys yritysten ja tuotteiden kehityksessä
Heini Iinatti, projekti- ja yritysasiantuntija, ProAgria Oulu
10:55 Mitä on alustatalous ja miten maaseudun yritykset voivat sitä hyödyntää käytännössä?
Emmi Maijanen, projektipäällikkö, Digiriihi-hanke
11:20 Yrittäjyys maaseudulla kiinnostaa – miten pääsen alkuun ja mistä saan apua?
Marja Malmstedt, yritystoiminnan kouluttaja, Suomen yrittäjäopisto
Reijo Martikainen, johtava asiantuntija, Ruokavirasto
11:55 Loppusanat
Lisää
Aika
(Torstai) 09:00 - 12:00
Paikka
webinaari