toukokuu, 2020

07touko13:0014:00webinaari: esittelyssä palkokasvihankkeet Leg4Life, LegumeGap ja ProFaba

Tapahtuman kuvaus

Torstaina 7.5. klo 13-14 palkokasviaiheinen webinaari, tervetuloa linjoille kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista tutkijoiden kanssa!

Mukana esittelyssä ovat Leg4Life-, LegumeGap- ja ProFaba-hankkeet. Webinaari on osin englanninkielinen, mutta kysymyksiä voi esittää suomeksi. Pääset osallistumaan webinaariin klikkaamalla seuraavaa linkkiä:

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19:meeting_YWJiMzkwZGQtZTZhMS00YzQxLWJmYWItOGE0YmVlN2YzNTJl@thread.v2/0?context={”Tid”:”7c14dfa4-c0fc-4725-9f04-76a443deb095″,”Oid”:”006c221e-2a89-494e-af76-d96e0f2db8be”}

Leg4Life-hanke (Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä) pyrkii kotimaisten palkokasvien viljelyä ja käyttöä lisäämällä saamaan aikaan yhteiskunnallisen muutoksen kohti terveellisempää ja kestävämpää ruokajärjestelmää. Hankkeen monitieteellinen tutkimus kattaa koko ruokaketjun pellolta pöytään. Leg4Life-hankkeen visiona on tulevaisuus, jossa palkokasvit ovat realistinen ja kannattava vaihtoehto suomalaisille viljelijöille ja jossa ne ovat osa jokapäiväistä, terveellistä ruokavaliota. Hanketta ovat toteuttamassa Helsingin yliopisto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Luonnonvarakeskus.

LegumeGap is a project funded by MMM Makera as part of the ERANET SusCrop consortium. We investigate the “yield gap”, the difference between achievable and achieved yields, in faba bean and soybean across Europe, and test ways of reducing it through crop management and knowledge sharing. In this way, we aim to improve Europe’s protein self-sufficiency through the highest potential production of protein per hectare in cool (faba bean) and warm (soybean) climates. The project has useful synergies with Leg4Life and Legumes Translated.

ProFaba is also a SusCrop project and is linked to Academy of Finland project Papugeno and Danish Innovation Fund project Norfab, all of which are developing genomics-based tools for faba bean breeding. We are sequencing the genome and gathering information on its variation. We are phenotyping a set of cultivars for responses to key diseases, such as chocolate spot, and stresses, such as rootzone acidity. By putting the genotype and phenotype together, we will identify DNA sequences associated with tolerance or resistance to the stresses and develop markers that breeders can use for rapid and efficient selection.

Webinaari kesto on enintään yksi tunti. Webinaari toteutetaan Microsoft Teams -ohjelmalla ja se nauhoitetaan. Teams toimii parhaiten Edge / Chrome-selaimella, mikäli et ole asentanut ohjelmaa. Webinaarin tallenne on katsottavissa myöhemmin Ilmastonmuutokseen varautuminen maataloudessa- koordinaatiohankkeen nettisivuilta.

Lisää

Aika

(Torstai) 13:00 - 14:00

Järjestäjä

Ilmastonmuutokseen varautuminen maataloudessa -koordinaatiohankeRiitta Savikko, riitta.savikko@luke.fi, 050 571 4548

Kohderyhmä

hanketoimijat, maaseudun kehittäjät, neuvojat, viljelijät, maatalousalan opettajat ja opiskelijat, tutkijat, kaikki palkokasviteemoista kiinnostuneet

Yhteyshenkilö

Elina Nurmi

Yhteystiedot

029 5322092, elina.nurmi@luke.fi

X
X