Aamukahvitilaisuus verkossa Pirkanmaalaisille maaseudun yrityksille

18touko08:0009:15Aamukahvitilaisuus verkossa Pirkanmaalaisille maaseudun yrityksille

Kuvituskuva

Tapahtuman kuvaus

*EDIT: Esitysmateriaalit lisätty 18.5. klo 11.19

Hei!

Tervetuloa maaseudun yrityksille suunnattuun aamukahvitilaisuuteen 18.5.2021!

Maaseudun kehittäminen on puhuttanut kovasti koronakriisin aikana ja erilaisia koulutuksia ja webinaareja on järjestetty viime aikoina aktiivisesti. Yrittäjän kalenteri on kuitenkin perinteisesti hyvin varattu eikä aikaa ja mahdollisuuksia ole aina osallistua kiinnostaviin tilaisuuksiin/koulutuksiin.

Päätimme järjestää yrittäjien ehdoilla napakan aamukahvitilaisuuden, johon olemme kutsuneet vieraaksi Vaasan yliopiston tutkijatohtori Niklas Lundströmin kertomaan maaseudun paikkaseksikkyyden hyödyntämisestä yritysten markkinoinnissa ja brändäyksessä.

Lundström on ollut vetäjänä Koneen säätiön rahoittamassa tutkimushankkeessa, jossa analysoitiin yrityksiä, jotka hyödyntävät maaseudun paikkaseksikkyyttä
markkinointiviestinnässään. Näitä löytyi etenkin kuluttajatuotteita valmistavista yrityksistä kuten Kyrö Distillery, hunajaa valmistava Sugardaddies, huonekaluyritys Hakola ja käsitöiden Myssyfarmi. Tutkimushanke sai rahoitusta Koneen säätiöltä.

– Paikkaseksikkyys on uusi rohkea tapa käsitteellistää maaseutua. Uudenlainen visuaalisuus, urbaani elämä ja uusi sukupolvi luovat yhdessä uusia merkityksiä ja mielikuvia maaseudusta. Mielikuvissa korostuvat selkeys, minimalistisuus ja urbaanin elämäntyylin sekoittuminen maaseudun perinteiseen merkitysmaailmaan.

Tutkimuksen mukaan alkoholin valmistus, kosmetiikka, ruoka ja elintarvikkeet, vaatetus ja tekstiilit, huonekalut ja design olivat
tyypillisimmät paikkaseksikkyyttä markkinoinnissaan käyttävät alat.

– Usein ajatellaan, että maaseutu on takaperoinen eikä herätä mitään kiinnostusta. Nämä yritykset ovat onnistuneet kääntämään tämän positiiviseksi, ne ovat pystyneet sanoittamaan ja visualisoimaan maaseutua mielikuvien kautta, kertoo aluetieteen alalta tutkimusta tehnyt Lundström.

Lundströmin puheenvuoron lisäksi tilaisuudessa kerrotaan lyhyesti ELY-keskuksen rahoitusmahdollisuuksista maaseudulla toimiville yrityksille.

*Tilaisuus järjestetään Teams-livetilaisuutena verkossa ja osallistumislinkki löytyy tapahtumasivun alareunasta. Tilaisuus on kohdennettu erityisesti Pirkanmaalalsille maaseudulla toimiville yrityksille, mutta tilaisuuteen ovat enemmän kuin tervetulleita myös muiden alueiden yritykset.

Lisää

Aika

(Tiistai) 08:00 - 09:15

Ilmoittautumisosoite

Tilaisuus ei vaadi ilmoittautumista.

Kohderyhmä

Tilaisuus on avoin kaikille halukkaille. Erityisenä kohderyhmänä ovat Pirkanmaalaiset maaseudun yritykset.

Yhteyshenkilö

Jere Talvitie, Pirkanmaan ELY-keskus, Kehittämisvastaava, puh. 0295 036116, jere.talvitie@ely-keskus.fi

Webinaariosoite

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19:meeting_MWY4NGU3NmQtYzk1ZC00ODA4LTkyNTAtOWM5ZDdjY2FjYWQw@thread.v2/0?context={”Tid”:”d95951a6-dfd3-4a74-9abb-f2b2cb89d671″,”Oid”:”477a3731-fd08-4ce1-9f1c-fcadc3c6b29f”}