Elintarvikealan digipalvelut ja toimitusketjut -MiniHackathon

07huhti13:0015:00Elintarvikealan digipalvelut ja toimitusketjut -MiniHackathonMessukeskus (Kokoustamo 204-205, 2. kerros), Helsinki

Tapahtuman kuvaus

Digitalisaatio mahdollistaa ja haastaa elintarvikealan toimijoita ottamaan käyttöön uusia tai aiemmasta poikkeavia toimintatapoja ja viestinnän välineitä. Ruokaketjun toimijoiden välinen tiedonkulku on vahvasti sidoksissa erilaisiin sähköisiin järjestelmiin. Uusia digipalveluja syntyy koko ajan ja vanhoja kehitetään siten, että ne palvelisivat mahdollisimman hyvin käyttäjiä ja olisivat helppokäyttöisiä. Esimerkiksi tuotteiden jäljitettävyys alkuperän ja toimitusketjun osalta on tietoa, joka kiinnostaa kaikkia ketjun toimijoita ihan kuluttajaan saakka.
Sekä kuluttajien että elintarvikeyrittäjien kasvava kiinnostus suoraan keskinäiseen vuorovaikutukseen ja ostosten tekemiseen antaa eväitä uudenlaisten vaihtoehtoisten ostokanavien syntymiselle. Jo nyt yrityksillä on omia verkkokauppoja tai useamman yrityksen yhteisiä tilauskanavia, REKO-renkaita, ruokapiirejä, jotka hyödyntävät nettiä yhteydenpidossa ja tilauksissa. Viestinnän kanavia on monia ja erilaisia vaihtoehtoja syntyy koko ajan lisää.
Valtakunnallinen lähiruoan koordinaatiohanke, Paikallisruoan arvoketjua kehittämässä-hanke ja maa- ja metsätalousministeriö järjestävät Lähiruoka & Luomu-tapahtuman yhteydessä MiniHackathonin elintarvikealan toimijoille ja erilaisten palvelun tarjoajille. Tavoitteena on tutustua olemassa oleviin sähköisin palveluihin ja löytää ideoita, miten digitalisaatio ja eri palvelut voisivat helpottaa b-to-b ja b-to-c yhteistyötä.

Lisää

Aika

(Perjantai) 13:00 - 15:00

Paikka

Messukeskus (Kokoustamo 204-205, Helsinki

Messukeskus (Kokoustamo 204-205, 2. kerros), Helsinki

Ilmoittautumisosoite

http://ty.fi/minihackathon

Kohderyhmä

Elintarvikealan toimijat, yrittäjät, digitaalisten palveluiden tarjoajat

Yhteyshenkilö

Päivi Töyli, Lähiruoan koordinaatiohanke (paivi.toyli@utu.fi, 040 189 1929)