Energiatehokas energiayrittäjyys Metsäenergian laatuketju hallintaan

14maalis12:0016:00Energiatehokas energiayrittäjyys Metsäenergian laatuketju hallintaanKokoussali Vanajanparvi, Vanajantie 10 b, Hämeenlinna.

Tapahtuman kuvaus

Metsäenergian laatuketju hallintaan.
Lämpöyrittäjän tulot tulevat tuotetusta lämmöstä. Hakepolttoaineen laadun vaihtelut ovat suurin käytännön ongelmien aiheuttaja ja laadukkaan hakkeen valmistukseen kannattaa panostaa.
Koulutuspäivän aikana käydään läpi laadukkaan metsäenergian tuotanto hakkuukohteelta käyttöpaikalle.  Koulutuksessa käsitellään hakkeen tuotannon teknisiä ja taloudellisia seikkoja sekä lainsäädännön asettamat rajoitteet/määräykset.
Metsäenergian laatuketju hallintaan -koulutuspäivän hinta on 50€ + alv. sisältäen kahvitarjoilun ja koulutusmateriaalit.
Ilmoittaudu tähän koulutukseen viimeistään 10.3. palvelutunnuksella: JDDQK4XRTF
Energia tehokkaasti hämeessä hanke järjestää maaliskuun aikana lämpöyrittäjille sekä yritystoiminnasta ja toimialasta kiinnostuneille suunnatun koulutuspaketin. Koko koulutuspaketin hinta on 150 euroa + alv (sisältäen 4 koulutuspäivää ja retken), yksittäisen koulutuspäivän hinta on 50 euroa + alv.
Koulutuksen muita pääteemoja ovat: Lämpölaitoksen esisuunnittelu ja mitoitus, aluelämpöverkoston esisuunnittelu ja rakentaminen, lämpöliiketoiminnan kannattavuus sekä tutustumisretki eri kokoluokan lämpölaitoksille.
Tulevien koulutuspäivien päivämäärät ja paikkakunnat ovat 21.3 ja 23.3 Lahdessa sekä 28.3 Hämeenlinnassa. Päivien tarkempi sisältö ja retken ajankohta julkaistaan myöhemmin. Koulutuksessa pyritään huomioimaan myös osallistujilta tulevia toiveita. Koulutukset järjestetään yhteistyössä alan toimijoiden kanssa.
Energia Tehokkaasti Hämeessä -hanke on Pro Agria Etelä Suomen hallinnoima kehittämishanke, jossa ovat osatoteuttajina Suomen metsäkeskus ja Ladec. Hankkeen rahoitus tulee Mannersuomen Maaseutuohjelmasta 

Lisää

Aika

(Tiistai) 12:00 - 16:00(GMT+00:00)

Paikka

Kokoussali Vanajanparvi, Hämeenlinna.

Kokoussali Vanajanparvi, Vanajantie 10 b, Hämeenlinna.

Ilmoittautumisosoite

http://www.metsakeskus.fi/tapahtumat

Kohderyhmä

Energiayrittäjyydestä kiinnostuneet, jo alalla toimivat yrittäjät, puunkorjuuyrittäjät, haketusyrittäjät sekä maatalous- ja metsätalousyrittäjät. Koulutuksen aihealueet saattavat tuoda uusia näkökulmia myös rakennuttajille, jotka pohtivat suunnitteilla olevien asuinalueiden lämmitysratkaisuja.

Yhteyshenkilö

Jari Toivoniemi, jari.toivoniemi(at)metsakeskus.fi p: 0503140453