Gluteeniton viljelykierto tunnetuksi
13maalis12:3020:00Gluteeniton viljelykierto tunnetuksi
Tapahtuman kuvaus
VILJELYKIERRON MONIPUOLISTAMINEN GLUTEENITTOMILLA KASVEILLA HÄMEENKYRÖ ma 13.3.2017 Osaran maaseutuopetusyksikkö, Toukolan vanha Sali, Huikuntie 33, 39230 Osara, Hämeenkyrö 12.30–13:00 Tervetulokahvi 13:00–13:10 Avaus ja Gluteenittoman viljelykierron esittely Jukka Saarinen, Kehitysasiantuntija, Satafood Kehittämisyhdistys
Tapahtuman kuvaus
VILJELYKIERRON MONIPUOLISTAMINEN GLUTEENITTOMILLA KASVEILLA
HÄMEENKYRÖ ma 13.3.2017
Osaran maaseutuopetusyksikkö, Toukolan vanha Sali, Huikuntie 33, 39230 Osara, Hämeenkyrö
12.30–13:00 Tervetulokahvi
13:00–13:10 Avaus ja Gluteenittoman viljelykierron esittely
Jukka Saarinen, Kehitysasiantuntija, Satafood Kehittämisyhdistys ry
13:10–13:50 Kuminan viljely
Dan Kjällberg, Tehtaanjohtaja / Viljelyneuvoja, Caraway Finland Oy
13:50–14:20 Öljypellavan viljely
Tiina Uusitalo, Viljelyneuvoja, Elixi Oil Oy
14:20–14:40 Rehuherneen kysyntä kasvussa
Taneli Marttila, Asiakkuuspäällikkö, A-Rehu Oy
14:40–15:00 Nurmisiementuotanto vaihtoehtona
Jukka Saarinen, Kehitysasiantuntija, Satafood Kehittämisyhdistys ry
15.00–15:10 Loppukeskustelu
GLUTEENITON KAURA TUOTANTOVAIHTOEHTONA
15:10–16:00 Kahvitarjoilu
16:00–16:10 Tilaisuuden avaus
Jukka Saarinen, Kehitysasiantuntija, Satafood Kehittämisyhdistys ry
16:10–16:50 Viljamarkkinakatsaus
Max Schulman, Vilja-asiamies, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK
16:50–17:20 Miksi suomalainen kaura on niin hyvää
Päivi Tähtinen, Vilja-alan yhteistyöryhmä VYR ry
17:20–17:50 Viljely- ja markkinariskien hallinta viljantuotannossa
Petri Lintukangas, Markkinariskien hallinta-hanke
17:50–18:30 Hometoksiinit kaurantuotannon uhkana
Päivi Parikka, Erikoistutkija, Luonnonvarakeskus (Luke)
18:30–19:00 Puhdaskaurantuottajan puheenvuoro
Peter Österman, Viljelijä, Talousneuvoja, Svenska lantbrukssällskapens förbund (SLF)
19:00–19:30 Viljelyttäjän puheenvuoro
Miska Kuusela, Toimitusjohtaja, Helsingin Mylly Oy
19:30 Loppukeskustelu
Ilmoittautuminen tilaisuuteen satafood@satafood.net perjantaihin 10.3.2017 mennessä.
Ilmoitathan kumpaan osioon osallistut!
Lisää
Aika
13.03.2017 12:30 - 20:00(GMT+00:00)
Paikka
Osaran maaseutuopetusyksikkö, Hämeenkyrö
Osaran maaseutuopetusyksikkö, Toukolan vanha Sali, Huikuntie 33, 39230 Osara, Hämeenkyrö
Kohderyhmä
Alkutuottajat, (perinteiset vilja- ja erikoiskasvitilat), gluteenittomia raaka-aineita jalostavat yritykset sekä gluteenittomia raaka-aineita vievät yritykset
Yhteyshenkilö
Jukka Saarinen, 040 555 3683, jukka saarinen@satafood.net