Gluteeniton viljelykierto tunnetuksi

13maalis12:3020:00Gluteeniton viljelykierto tunnetuksiOsaran maaseutuopetusyksikkö, Toukolan vanha Sali, Huikuntie 33, 39230 Osara, Hämeenkyrö

Tapahtuman kuvaus

VILJELYKIERRON MONIPUOLISTAMINEN GLUTEENITTOMILLA KASVEILLA
HÄMEENKYRÖ ma 13.3.2017
Osaran maaseutuopetusyksikkö, Toukolan vanha Sali, Huikuntie 33, 39230 Osara, Hämeenkyrö
 
12.30–13:00               Tervetulokahvi

13:00–13:10              Avaus ja Gluteenittoman viljelykierron esittely
Jukka Saarinen, Kehitysasiantuntija, Satafood Kehittämisyhdistys ry
 
13:10–13:50              Kuminan viljely
Dan Kjällberg, Tehtaanjohtaja / Viljelyneuvoja, Caraway Finland Oy
 
13:50–14:20              Öljypellavan viljely 
Tiina Uusitalo, Viljelyneuvoja, Elixi Oil Oy
 
14:20–14:40              Rehuherneen kysyntä kasvussa
Taneli Marttila, Asiakkuuspäällikkö, A-Rehu Oy
 
14:40–15:00              Nurmisiementuotanto vaihtoehtona
Jukka Saarinen, Kehitysasiantuntija, Satafood Kehittämisyhdistys ry
 
15.00–15:10               Loppukeskustelu
 
GLUTEENITON KAURA TUOTANTOVAIHTOEHTONA
 
15:10–16:00              Kahvitarjoilu

16:00–16:10              Tilaisuuden avaus
Jukka Saarinen, Kehitysasiantuntija, Satafood Kehittämisyhdistys ry
 
16:10–16:50              Viljamarkkinakatsaus               
Max Schulman, Vilja-asiamies, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK                                               
 
16:50–17:20              Miksi suomalainen kaura on niin hyvää
Päivi Tähtinen, Vilja-alan yhteistyöryhmä VYR ry
 
17:20–17:50              Viljely- ja markkinariskien hallinta viljantuotannossa               
Petri Lintukangas, Markkinariskien hallinta-hanke
 
17:50–18:30              Hometoksiinit kaurantuotannon uhkana                   
Päivi Parikka, Erikoistutkija, Luonnonvarakeskus (Luke)
 
18:30–19:00              Puhdaskaurantuottajan puheenvuoro                        
Peter Österman, Viljelijä, Talousneuvoja, Svenska lantbrukssällskapens förbund  (SLF)
 
19:00–19:30              Viljelyttäjän puheenvuoro                                                
Miska Kuusela, Toimitusjohtaja, Helsingin Mylly Oy
 
19:30        Loppukeskustelu
 
Ilmoittautuminen tilaisuuteen satafood@satafood.net perjantaihin 10.3.2017 mennessä.
Ilmoitathan kumpaan osioon osallistut!

Lisää

Aika

(Maanantai) 12:30 - 20:00(GMT+00:00)

Paikka

Osaran maaseutuopetusyksikkö, Hämeenkyrö

Osaran maaseutuopetusyksikkö, Toukolan vanha Sali, Huikuntie 33, 39230 Osara, Hämeenkyrö

Kohderyhmä

Alkutuottajat, (perinteiset vilja- ja erikoiskasvitilat), gluteenittomia raaka-aineita jalostavat yritykset sekä gluteenittomia raaka-aineita vievät yritykset

Yhteyshenkilö

Jukka Saarinen, 040 555 3683, jukka saarinen@satafood.net