Gluteeniton viljelykierto tunnetuksi

13maalis12:3020:00Gluteeniton viljelykierto tunnetuksi

Tapahtuman kuvaus

VILJELYKIERRON MONIPUOLISTAMINEN GLUTEENITTOMILLA KASVEILLA
HÄMEENKYRÖ ma 13.3.2017
Osaran maaseutuopetusyksikkö, Toukolan vanha Sali, Huikuntie 33, 39230 Osara, Hämeenkyrö
 
12.30–13:00               Tervetulokahvi

13:00–13:10              Avaus ja Gluteenittoman viljelykierron esittely
Jukka Saarinen, Kehitysasiantuntija, Satafood Kehittämisyhdistys ry
 
13:10–13:50              Kuminan viljely
Dan Kjällberg, Tehtaanjohtaja / Viljelyneuvoja, Caraway Finland Oy
 
13:50–14:20              Öljypellavan viljely 
Tiina Uusitalo, Viljelyneuvoja, Elixi Oil Oy
 
14:20–14:40              Rehuherneen kysyntä kasvussa
Taneli Marttila, Asiakkuuspäällikkö, A-Rehu Oy
 
14:40–15:00              Nurmisiementuotanto vaihtoehtona
Jukka Saarinen, Kehitysasiantuntija, Satafood Kehittämisyhdistys ry
 
15.00–15:10               Loppukeskustelu
 
GLUTEENITON KAURA TUOTANTOVAIHTOEHTONA
 
15:10–16:00              Kahvitarjoilu

16:00–16:10              Tilaisuuden avaus
Jukka Saarinen, Kehitysasiantuntija, Satafood Kehittämisyhdistys ry
 
16:10–16:50              Viljamarkkinakatsaus               
Max Schulman, Vilja-asiamies, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK                                               
 
16:50–17:20              Miksi suomalainen kaura on niin hyvää
Päivi Tähtinen, Vilja-alan yhteistyöryhmä VYR ry
 
17:20–17:50              Viljely- ja markkinariskien hallinta viljantuotannossa               
Petri Lintukangas, Markkinariskien hallinta-hanke
 
17:50–18:30              Hometoksiinit kaurantuotannon uhkana                   
Päivi Parikka, Erikoistutkija, Luonnonvarakeskus (Luke)
 
18:30–19:00              Puhdaskaurantuottajan puheenvuoro                        
Peter Österman, Viljelijä, Talousneuvoja, Svenska lantbrukssällskapens förbund  (SLF)
 
19:00–19:30              Viljelyttäjän puheenvuoro                                                
Miska Kuusela, Toimitusjohtaja, Helsingin Mylly Oy
 
19:30        Loppukeskustelu
 
Ilmoittautuminen tilaisuuteen satafood@satafood.net perjantaihin 10.3.2017 mennessä.
Ilmoitathan kumpaan osioon osallistut!

Lisää

Aika

13.03.2017 12:30 - 20:00(GMT+00:00)

Paikka

Osaran maaseutuopetusyksikkö, Hämeenkyrö

Osaran maaseutuopetusyksikkö, Toukolan vanha Sali, Huikuntie 33, 39230 Osara, Hämeenkyrö

Get Directions

Kohderyhmä

Alkutuottajat, (perinteiset vilja- ja erikoiskasvitilat), gluteenittomia raaka-aineita jalostavat yritykset sekä gluteenittomia raaka-aineita vievät yritykset

Yhteyshenkilö

Jukka Saarinen, 040 555 3683, jukka saarinen@satafood.net