Gluteeniton viljelykierto tunnetuksi
14maalis08:0015:30Gluteeniton viljelykierto tunnetuksi
Tapahtuman kuvaus
GLUTEENITON KAURA TUOTANTOVAIHTOEHTONA AURA, ti 14.3.2017 Aura-Sali, Urpontie 2, 21380 Aura 8:00-8:30 Tervetulokahvi 8:30-8:40 Avaus ja Gluteenittoman viljelykierron esittely Jukka Saarinen, Kehitysasiantuntija, Satafood Kehittämisyhdistys ry
Tapahtuman kuvaus
GLUTEENITON KAURA TUOTANTOVAIHTOEHTONA
AURA, ti 14.3.2017
Aura-Sali, Urpontie 2, 21380 Aura
8:00-8:30 Tervetulokahvi
8:30-8:40 Avaus ja Gluteenittoman viljelykierron esittely
Jukka Saarinen, Kehitysasiantuntija, Satafood Kehittämisyhdistys ry
8:40-9:00 Viljamarkkinakatsaus
Katariina Mattila, Vilja-alan yhteistyöryhmä VYR ry
9:00–9:45 Miksi suomalainen kaura on niin hyvää
Hannu Salovaara, Viljateknologian professori emeritus
9:45–10:15 Kauralajikkeet lajikekokeiden valossa
Antti Laine, Tutkija, Luke
10:15–11:00 Hometoksiinit kaurantuotannon uhkana
Päivi Parikka, Erikoistutkija, Luonnonvarakeskus (Luke)
11.00–11.30 Puhdaskaurantuottajan puheenvuoro
Peter Österman, Viljelijä, Talousneuvoja, Svenska lantbrukssällskapens förbund (SLF)
11.30–11.40 Loppukeskustelu
VILJELYKIERRON MONIPUOLISTAMINEN GLUTEENITTOMILLA KASVEILLA
12:30–13:00 Kahvitarjoilu
13:00–13:10 Tilaisuuden avaus
Jukka Saarinen, Kehitysasiantuntija, Satafood Kehittämisyhdistys ry
13:10–13:50 Kuminan ja öljyhampun viljely
Jyrki Leppälä, Toimitusjohtaja, Trans Farm Oy
13:50–14:20 Öljypellavan viljely
Tiina Uusitalo, Viljelyneuvoja, Elixi Oil Oy
14:20–14:50 Kuituhampulla vaihtelua viljelykiertoon
Henri Mattila, Tuotantopäällikkö, Hemprefine Oy
14:50–15:20 Gluteenittoman tattarin viljely
Juha Anttila, Puheenjohtaja, Pohjois-Pirkanmaan Tattariosuuskunta
15.20–15:30 Loppukeskustelu
Ilmoittautuminen tilaisuuteen satafood@satafood.net maanantaihin 14.3.2017 mennessä.
Ilmoitathan osallistutko aamu- vai iltapäivän osioon!
Lisää
Aika
14.03.2017 08:00 - 15:30(GMT+00:00)
Paikka
Aura - Sali, Aura
Aura - Sali, Urpontie 2, 21380 Aura
Kohderyhmä
Alkutuottajat, (perinteiset vilja- ja erikoiskasvitilat), gluteenittomia raaka-aineita jalostavat yritykset sekä gluteenittomia raaka-aineita vievät yritykset.
Yhteyshenkilö
Jukka Saarinen, 040 555 3683, jukka saarinen@satafood.net