Hernettä, härkäpapua, lupiinia vai soijaa peltoon? – Keinoja palkokasvien tuotannon monipuolistamiseksi -seminaari
Tapahtuman kuvaus
Suomalaista peltoviljelyä ja ruokavaliota yhdistää se, että molempiin tarvitaan enemmän palkokasveja. Tervetuloa Luonnonvarakeskuksen palkokasvi-seminaariin! Neljännes kuluttajista on erittäin kiinnostunut uusista tuotteista, paljastaa Scenoprot-hankkeen selvitys. Kuluttajien kysyntään vastaaminen erikoiskasviviljelyä lisäämällä monipuolistaisi kotimaista
Tapahtuman kuvaus
Suomalaista peltoviljelyä ja ruokavaliota yhdistää se, että molempiin tarvitaan enemmän palkokasveja. Tervetuloa Luonnonvarakeskuksen palkokasvi-seminaariin!
Neljännes kuluttajista on erittäin kiinnostunut uusista tuotteista, paljastaa Scenoprot-hankkeen selvitys. Kuluttajien kysyntään vastaaminen erikoiskasviviljelyä lisäämällä monipuolistaisi kotimaista ruoantuotantoympäristöä sekä parantaisi alkutuotannon erikoistumismahdollisuuksia ja kilpailukykyä.
Tervetuloa Luonnonvarakeskuksen seminaariin, jossa nostetaan esille hyviä palkokasvien viljelykäytäntöjä ja uusia lajikkeita. Yrityspuheenvuoroissa kuulemme palkokasvien elintarvikekäytön vaatimuksista sekä viimeaikaisista maailmanvalloituksista. Kerromme uusista tutkimustuloksista ja pohdimme yhdessä, miten alalle saataisiin lisäpotkua.
”Terveyden ja ilmastokestävyyden kannalta kasviksia tulisi suosia paljon enemmän. Kysyntään vastaaminen on sekä haaste että mahdollisuus kotimaiselle kasvintuotannolle”, Luken erikoistutkija Marjo Keskitalo kertoo.
Paikka: Jokioinen Tietotalo, Humppilantie 9, 31600 Jokioinen
Aika: 12.2.2019 klo 12 lähtien. Ennen sitä on mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen Tietotalon lounasravintola Wendlassa.
Ilmoittautumiset 5.2. mennessä.
Ohjelma:
Klo 11.45–14
• Avaus ja palkokasviviljelyn tilanne, Marjo Keskitalo, Luke (5 min)
• Käytännön kokemuksia härkäpavun viljelystä, Samuel Jussila, ProAgria (30 min)
• Soijan viljely Suomessa – näkymät ja haasteet, Harri Laine, Arolan tila (20 min)
• Yhdessä eteenpäin raaka-aineen tuottajan näkökulmasta, Kirsi Kaikkonen, Suomen Viljava Oy (20 min)
• Härkäpavun käyttö elintarvikkeena, Tarja Ollila, Verso Food Oy (20 min)
• Valkuaispitoisten raaka-aineiden laatu ja pidemmälle jalostetut elintarvikkeet, Jukka Kaitaranta JKK Partners Oy Ltd (20 min)
Klo 14–14.40
Kahvia ja päivän teemaan soveltuvaa syötävää.
• Lipasu Oy:n esittely härtelö-maistajaisten kera
• Luken palkokasvihankkeiden esittelyä
Klo 14.40 – 16.45
• Palkokasvien markkinatilanne – Antti Laine, Luke (20 min)
• Uudet härkäpapu- ja hernelajikkeet tuovat satoa ja laatua, Pertti Pärssinen, Boreal Oy (30 min)
• Kasvinsuojelun haasteet palkokasveilla, Erja Huusela-Veistola ja Heikki Jalli, Luke, (20 min)
• Härkäpavun, lupiinin ja soijan satopotentiaalit ja esikasviarvo, Marjo Keskitalo, Luke, (20 min)
• Havainnot kasviproteiinin käytön lisäämiseksi, JP Aikola, Vihreä Härkä (20 min)
• Yhteenveto – seuraava steppi palkokasvialalla
Tilaisuuden järjestävät Luonnonvarakeskuksen FutureCrops- ja Scenoprot-hankkeet.
Lisätietoa: erikoistutkija Marjo Keskitalo, marjo.keskitalo@luke.fi, 0295326237
Lisää
Aika
12.02.2019 11:45 - 17:00(GMT+00:00)
Paikka
Jokioisten Tietotalo, Jokioinen
Jokioisten Tietotalo, Kordelin-sali, Humppilantie 9, 31600 Jokioinen
Ilmoittautumisosoite
https://www.lyyti.fi/p/Hernetta_harkapapua_lupiinia_vai_soijaa_peltoon_5152
Yhteyshenkilö
Marjo Keskitalo
Yhteystiedot
marjo.keskitalo@luke.fi, 0295326237