Hyötyä ravinnetaseista -tutkimuksen seminaari

28helmi08:3012:30Hyötyä ravinnetaseista -tutkimuksen seminaariTieteiden talo, Sali 104, Kirkkokatu 6, Helsinki

Tapahtuman kuvaus

Onko lannoitusrajoituksiin perustuva ympäristöohjaus riittävä ohjaamaan viljelyä kestävään suuntaan niin, että myös peltojen sadontuottokyky säilyy? Ravinnetaseilla voidaan kuvata lannoituksen ja sadontuoton välistä tasapainoa. Yhdistäessään nämä kaksi olennaista tietoa ravinnetaseista voisi tulla lannoitusrajoituksia parempi ympäristöohjauskeino.
Luonnonvarakeskus, Suomen ympäristökeskus, Perunantutkimuslaitos ja Sokerijuurikkaan tutkimuskeskus tarkastelivat peltolohkokohtaisia ravinnetaseita ympäristön ja talouden näkökulmista. Aineiston tuottivat Eviran viljaotanta, Mytvas-seurantatutkimukset, ProAgrian lohkotietopankki, TEHO- ja TEHO Plus –hankkeet, tärkkelysperunan viljelijät, Raisio Oy ja Agrimarket. Hyötyä taseista –tutkimuksessa aineistot yhdistettiin ja saatiin kokoon 220 000 lohkohavaintoa toteutuneista ravinnetaseista vuosina 1988–2014. Tutkimuksessa tarkasteltiin ravinnetaseiden yhteyttä ympäristöriskeihin ja viljelyn talouteen sekä asetettiin ravinnetaseille viitearvoja.

Lisää

Aika

(Tiistai) 08:30 - 12:30

Paikka

Tieteiden talo, Helsinki

Tieteiden talo, Sali 104, Kirkkokatu 6, Helsinki

Ilmoittautumisosoite

https://www.lyyti.fi/p/hyotya_taseista_28_2_2017/fi

Kohderyhmä

Seminaari on suunnattu kaikille maatalouden ympäristöasioista kiinnostuneille asiantuntijoille, tutkijoille ja neuvontajärjestöjen sekä maatalous- ja ympäristöhallinnon edustajille.

Yhteyshenkilö

Eila Turtola, Luonnonvarakeskus, eila.turtola(at)luke.fi