Julkiskeittiöiden lähiruoan käytön muutos ja sen aluetaloudelliset vaikutukset -webinaari

05touko09:3010:30Julkiskeittiöiden lähiruoan käytön muutos ja sen aluetaloudelliset vaikutukset -webinaari

Tapahtuman kuvaus

Tervetuloa kuuntelemaan helmikuussa 2020 julkaistun selvityksen tuloksia julkiskeittiöiden lähiruoan käytön muutoksesta ja sen aluetaloudellisista vaikutuksista!

Lähiruoan käyttöä on pyritty Suomessa edistämään monin eri keinoin jo pitkään: on esimerkiksi asetettu erilaisia tavoitteita, otettu lähiruoka osaksi strategioita, tiedotettu aiheesta ja tehty erilaisia oppaita. Lähiruoasta on siis puhuttu viime vuosina ja vuosikymmeninä paljon, myös julkiskeittiösektorilla. Julkiskeittiöiden elintarvikehankintojen kohdistamisella on vaikutuksensa muun muassa alueiden talouteen ja työllisyyteen.

Aiheesta webinaarissa puhuvat Leena Viitaharju ja Susanna Kujala Helsingin yliopiston Ruralia-instituutista.

Ilmoittautumiset 4.5.2020 klo 12 mennessä: http://ty.fi/aluetalous-webinaari

Webinaari toteutetaan Zoom-yhteydellä ja ilmoittautuneille lähetetään linkki etukäteen. Webinaari tallennetaan ja siitä julkaistaan videotallenne maaseudunhankinnat.fi -sivustolla.

*************************

Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti uusi vuoden 2019 syksyllä maa- ja metsätalousministeriön rahoituksella aikaisemmin vuonna 2013 toteutetun valtakunnallisen kyselyn suomalaisille julkisen sektorin hankintarenkaille ja -yksiköille. Kyselyllä selvitettiin muun muassa elintarvikehankintojen alueellista jakautumista, julkisen sektorin näkemyksiä lähiruuasta ja koettuja esteitä sen hankinnalle. Lisäksi selvitettiin, onko lähiruuan käytössä tapahtunut muutoksia vuoden 2013 tilanteeseen verrattuna.

Lisää

Aika

(Tiistai) 09:30 - 10:30(GMT+00:00)

Ilmoittautumisosoite

http://ty.fi/aluetalous-webinaari

Kohderyhmä

julkisten hankintojen tekijät, yrittäjät, kehittäjät

Yhteyshenkilö

Leena Viitaharju

Yhteystiedot

leena.viitaharju@helsinki.fi