Kotimaista papua pelloille, pötsiin ja possuille -webinaari
– Päivitettyä tietoa palkokasvien viljelyn hyödyistä ja tulevaisuuden
Tapahtuman kuvaus
Kotimaista papua pelloille, pötsiin ja possuille -webinaari
– Päivitettyä tietoa palkokasvien viljelyn hyödyistä ja tulevaisuuden mahdollisuuksista
Aika: 12.3.2021 klo 10.00-12.30
Paikka: Teams -yhteydet
Kotimaisen valkuaisen tuotannon ja käytön vauhdittamiseksi järjestämme kevään aikana kaksi webinaaria. Ensin keskitymme palkokasvien viljelyyn ja rehukäyttöön.
Tervetuloa!
Ohjelma
10:00
Tervetuloa – Marjukka Lamminen, tutkija ja vuorovaikutusvastaava, Leg4Life-hanke, Helsingin yliopisto
10:05
Palkokasvien markkinanäkymät – Max Schulman, vilja-asiamies, MTK
10:30
Onko härkäpavusta rypsin haastajaksi lypsylehmien ruokinnassa? – Aila Vanhatalo, professori, Helsingin Yliopisto
11:05
Palkokasvien viljelyn vaikutus maan kasvukuntoon – Ansa Palojärvi, tutkija Luonnonvarakeskus
11:30
Kokemuksia herneen ja härkäpavun viljelystä ja käytöstä sikojen ruokinnassa – Juha Junnila, Junnilan tila
11:55
Keinoja herneen ja härkäpavun viljelyyn – Heikki Jalli, tutkija, Luonnonvarakeskus
12:15
Päivän yhteenveto – Marjukka Lamminen
Toivomme ilmoittautumisia viimeistään 10.3.2021.
Ilmoittautuneille lähetetään 11.3. Microsoft Teams -linkki tilaisuuteen.
Webinaari nauhoitetaan ja tallenne lisätään tilaisuuden jälkeen järjestävien hankkeiden www-sivuille.
Seminaarin järjestävät yhteistyössä: Herneen, härkäpavun ja makealupiinin tuotanto ja uudet korjuumenetelmät (HUKKA)-hanke, Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä (Leg4Life)-hanke, Ilmastonmuutokseen varautuminen maataloudessa -koordinaatiohanke (VILLE), Tietolinkki-hanke ja Täsmäpapu-hanke