Kuluttajaa kuunnellen – Ruoka- ja luonnontuotealan vuosiseminaari
08joulu10:0015:30Kuluttajaa kuunnellen – Ruoka- ja luonnontuotealan vuosiseminaari
Tapahtuman kuvaus
Kuluttajaa kuunnellen -vuosiseminaarin järjestävät yhteistyössä valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke ja TEM Toimialapalvelut. Aamupäivällä ohjelmassa on kuluttajanäkökulmasta lähiruoan, luomun ja luonnontuotteiden ajankohtaisia kuulumisia. Iltapäivällä kuullaan muun muassa leipomoteollisuuden ja luonnontuotteiden toimialakatsausten tuloksia. Aika:
Tapahtuman kuvaus
Kuluttajaa kuunnellen -vuosiseminaarin järjestävät yhteistyössä valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke ja TEM Toimialapalvelut.
Aamupäivällä ohjelmassa on kuluttajanäkökulmasta lähiruoan, luomun ja luonnontuotteiden ajankohtaisia kuulumisia. Iltapäivällä kuullaan muun muassa leipomoteollisuuden ja luonnontuotteiden toimialakatsausten tuloksia.
Aika: Ke 8.12.2021 kello 10-15.30 (aamukahvi klo 9.15-10)
Paikka: Valtiovarainministeriön kokouskeskus, Paja-sali, Mariankatu 9, Helsinki sekä etäyhteys
Kohderyhmä: Elintarvikealan ja ruokasektorin yrittäjät, kouluttajat, kehittäjät, rahoittajat ja muut kiinnostuneet
Ilmoittautuminen: Tilaisuus toteutetaan hybridinä (verkossa ja paikan päällä). Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, millä tavoin osallistut – ilmoittaudu https://ty.fi/vuosiseminaari-0812 viimeistään 29.11.2021.
Kaikille ilmoittautuneille lähetetään lisätietoja ja osallistumislinkki ennen tilaisuutta.
Ohjelma
9.15 – 10.00 Aamukahvi
10.00 – 12.00 Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita
aamupäivän puheenjohtaja projektipäällikkö Päivi Töyli, Turun yliopiston Brahea-keskus
Tervetuloa!
Miten suhtautuminen ruoan kotimaisuuteen ja lähiruokaan on muuttunut?
Tutkimuspäällikkö Merja Lintunen, Taloustutkimus
Mitä kuluttajat ajattelevat luomusta? Luomun kuluttajabarometrin tuloksia
Toiminnanjohtaja Aura Lamminparras, Pro Luomu ry
Palkokasvit pellolla ja pöydässä – kohtaavatko tuottajien ja kuluttajien näkemykset?
Tutkija Kirsi Korhonen, Luonnonvarakeskus
Kaksi yritystä yhdeksi – kuinka välttää yrityskauppojen sudenkuopat
Tuotepäällikkö ja partneri Katja Misikangas, Arctic Warriors Oy
Elintarvikeviennin osaajien koulutus
Yrittäjyyden yliopettaja Tarja Römer-Paakkanen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
12.00 – 13.00 Tauko, tarjolla kahvia suolaisen kera klo 12.30 alkaen
13.00 – 15.30 TEM Toimialapalvelut: Elintarvike- ja luonnontuotealan vuosiseminaari
iltapäivän puheenjohtaja kehittämispäällikkö Katri Lehtonen, työ- ja elinkeinoministeriö
Avaus
Kehittämispäällikkö Katri Lehtonen, työ- ja elinkeinoministeriö
Kasvuyritykset kansainvälisesti ja toimialoittain
ekonomisti Samuli Rikama, työ- ja elinkeinoministeriö
Satojen leipomoiden Suomi – toimialaraportin ja elintarviketeollisuuden pk-toimialabarometrin julkaisu
Toimialapäällikkö Leena Hyrylä, Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Jaloittelutauko
Leipomo Rosten – Suolaista ja makeaa uudistuvasti
Toimitusjohtaja Kari Meltovaara, Leipomo Rosten Oy
Tulevaisuuden luonnontuoteala – toimialaraportin julkaisu
Toimialapäällikkö Sirkku Wacklin, Pohjanmaan ELY-keskus
Kansainvälistyvä elintarvikeala
Head of Food Program Esa Wrang, Food from Finland, Business Finland
15.30 Yhteenveto / Tilaisuus päättyy
Lisätietoja:
Projektipäällikkö Päivi Töyli, paivi.toyli@utu.fi, www.aitojamakuja.fi
Toimialapäälliköt Leena Hyrylä, leena.hyryla@ely-keskus.fi ja
Sirkku Wacklin, sirkku.wacklin@ely-keskus.fi, www.tem.fi/toimialapalvelu
Kehittämispäällikkö Katri Lehtonen, TEM, katri.lehtonen@gov.fi
Erityisasiantuntija Petri Koskela, MMM, petri.koskela@gov.fi
Järjestäjät pidättävät oikeudet ohjelman muutoksiin.
Lisää
Aika
08.12.2021 10:00 - 15:30(GMT+00:00)
Paikka
Maa- ja metsätalousministeriö, Paja
Mariankatu 9, Helsinki
Liitetiedostot
Ilmoittautumisosoite
https://ty.fi/vuosiseminaari-0812
Kohderyhmä
Elintarvikealan ja ruokasektorin yrittäjät, kouluttajat, kehittäjät, rahoittajat ja muut kiinnostuneet
Yhteyshenkilö
Päivi Töyli
Yhteystiedot
paivi.toyli@utu.fi