joulukuu, 2021

08joulu10:0015:30Kuluttajaa kuunnellen – Ruoka- ja luonnontuotealan vuosiseminaariMaa- ja metsätalousministeriö, Paja, Mariankatu 9, Helsinki

Kuvituskuva

Tapahtuman kuvaus

Kuluttajaa kuunnellen -vuosiseminaarin järjestävät yhteistyössä valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke ja TEM Toimialapalvelut.

Aamupäivällä ohjelmassa on kuluttajanäkökulmasta lähiruoan, luomun ja luonnontuotteiden ajankohtaisia kuulumisia. Iltapäivällä kuullaan muun muassa leipomoteollisuuden ja luonnontuotteiden toimialakatsausten tuloksia.

Aika: Ke 8.12.2021 kello 10-15.30 (aamukahvi klo 9.15-10)

Paikka: Valtiovarainministeriön kokouskeskus, Paja-sali, Mariankatu 9, Helsinki sekä etäyhteys

Kohderyhmä: Elintarvikealan ja ruokasektorin yrittäjät, kouluttajat, kehittäjät, rahoittajat ja muut kiinnostuneet

Ilmoittautuminen: Tilaisuus toteutetaan hybridinä (verkossa ja paikan päällä). Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, millä tavoin osallistut – ilmoittaudu https://ty.fi/vuosiseminaari-0812 viimeistään 29.11.2021.

Kaikille ilmoittautuneille lähetetään lisätietoja ja osallistumislinkki ennen tilaisuutta.

Ohjelma

9.15 – 10.00 Aamukahvi


10.00 – 12.00 Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita
aamupäivän puheenjohtaja projektipäällikkö Päivi Töyli, Turun yliopiston Brahea-keskus

Tervetuloa!
Miten suhtautuminen ruoan kotimaisuuteen ja lähiruokaan on muuttunut?
Tutkimuspäällikkö Merja Lintunen, Taloustutkimus
Mitä kuluttajat ajattelevat luomusta? Luomun kuluttajabarometrin tuloksia
Toiminnanjohtaja Aura Lamminparras, Pro Luomu ry
Palkokasvit pellolla ja pöydässä – kohtaavatko tuottajien ja kuluttajien näkemykset?
Tutkija Kirsi Korhonen, Luonnonvarakeskus
Kaksi yritystä yhdeksi – kuinka välttää yrityskauppojen sudenkuopat
Tuotepäällikkö ja partneri Katja Misikangas, Arctic Warriors Oy
Elintarvikeviennin osaajien koulutus
Yrittäjyyden yliopettaja Tarja Römer-Paakkanen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

12.00 – 13.00 Tauko, tarjolla kahvia suolaisen kera klo 12.30 alkaen


13.00 – 15.30 TEM Toimialapalvelut: Elintarvike- ja luonnontuotealan vuosiseminaari
iltapäivän puheenjohtaja kehittämispäällikkö Katri Lehtonen, työ- ja elinkeinoministeriö

Avaus
Kehittämispäällikkö Katri Lehtonen, työ- ja elinkeinoministeriö
Kasvuyritykset kansainvälisesti ja toimialoittain
ekonomisti Samuli Rikama, työ- ja elinkeinoministeriö
Satojen leipomoiden Suomi – toimialaraportin ja elintarviketeollisuuden pk-toimialabarometrin julkaisu
Toimialapäällikkö Leena Hyrylä, Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Jaloittelutauko
Leipomo Rosten – Suolaista ja makeaa uudistuvasti
Toimitusjohtaja Kari Meltovaara, Leipomo Rosten Oy
Tulevaisuuden luonnontuoteala – toimialaraportin julkaisu
Toimialapäällikkö Sirkku Wacklin, Pohjanmaan ELY-keskus
Kansainvälistyvä elintarvikeala
Head of Food Program Esa Wrang, Food from Finland, Business Finland
15.30 Yhteenveto / Tilaisuus päättyy


Lisätietoja:
Projektipäällikkö Päivi Töyli, paivi.toyli@utu.fi, www.aitojamakuja.fi
Toimialapäälliköt Leena Hyrylä, leena.hyryla@ely-keskus.fi ja
Sirkku Wacklin, sirkku.wacklin@ely-keskus.fi, www.tem.fi/toimialapalvelu
Kehittämispäällikkö Katri Lehtonen, TEM, katri.lehtonen@gov.fi
Erityisasiantuntija Petri Koskela, MMM, petri.koskela@gov.fi

Järjestäjät pidättävät oikeudet ohjelman muutoksiin.

Lisää

Aika

(Keskiviikko) 10:00 - 15:30

Paikka

Maa- ja metsätalousministeriö, Paja

Mariankatu 9, Helsinki

Järjestäjä

Ruokasektorin koordinaatiohanke ja TEM toimialapalvelutPäivi Töyli, paivi.toyli@utu.fi ja Leena Hyrylä, leena.hyryla@ely-keskus.fi

Ilmoittautumisosoite

Kohderyhmä

Elintarvikealan ja ruokasektorin yrittäjät, kouluttajat, kehittäjät, rahoittajat ja muut kiinnostuneet

Yhteyshenkilö

Päivi Töyli

Yhteystiedot

paivi.toyli@utu.fi

X
X