Lisäarvoa palkokasveilla seminaari
17maalis08:3016:15Lisäarvoa palkokasveilla seminaariHiilikatu 3, 00180 Helsinki
Tapahtuman kuvaus
Palkoviljat inspiroivat jalostajia kehittämään uusia palkokasvielintarvikkeita ja rehuratkaisuja. Arvopotentiaalin kokonaisvaltainen hyödyntäminen ja laajentaminen herättävät useita kysymyksiä niin Suomessa kuin koko Euroopassa. Seminaarissa kansainväliset asiantuntijat Saksasta, Ruotsista, Tanskasta ja Itävallasta kertovat
Tapahtuman kuvaus
Palkoviljat inspiroivat jalostajia kehittämään uusia palkokasvielintarvikkeita ja rehuratkaisuja. Arvopotentiaalin kokonaisvaltainen hyödyntäminen ja laajentaminen herättävät useita kysymyksiä niin Suomessa kuin koko Euroopassa.
Seminaarissa kansainväliset asiantuntijat Saksasta, Ruotsista, Tanskasta ja Itävallasta kertovat palkokasvien tämänhetkisestä tilanteesta Euroopassa viljelyyn, arvoketjun rakentamiseen ja kuluttajiin liittyen. Myös yleisö pääsee osallistumaan keskusteluun. Työpajoissa pohditaan palkokasvien arvoketjun kehittämistä Suomessa ja palkokasvien soveltuvuutta suomalaiseen ruokavalioon. Esitykset pidetään englannin kielellä
Ohjelma
08:30 Aamukahvi
09:00 Kristina Lindström, Helsingin Yliopisto Tervetuloa
09:15 Ulrich Quendt, Landesbetrieb Landwirtschaft Hessen, Saksa Demonstration and knowledge transfer network for expanding and improving cultivation and utilisation for field peas and beans in Germany
10:00 Leopold Rittler, Donau Soja, Itävalta Soya from Europe – A Sustainable, Safe and European protein supply 10:30 Karen Hamann, Institute for Food Studies & Agroindustrial Development, Tanska The diversity of business cases and opportunities for grain legumes in food
11:15 Työpaja 1 (45 min.): Harnessing the value creation potential from Finnish legumes Huom! Työpaja pidetään joko englanniksi tai suomeksi, osallistujien mukaan.
12:15 – 13:15 Lounas at restaurant Hiili (omakustanteinen)
13:15 Anne Maria Pajari, Helsingin Yliopisto Palkokasvien rooli planetaarisessa ruokavaliossa
13:45 Nicolas Carton, Swedish University of Agricultural Sciences, Ruotsi Grain legumes for the transition towards more sustainable diets – a Swedish perspective
14:15 Työpaja 2 (45 min.): What does the Planetary Health Diet entail for Finland? Huom! Työpaja pidetään joko englanniksi tai suomeksi, osallistujien mukaan.
15:15 – 16:15 Kaikki kutsutut kansainväliset vieraat Panel discussion with international guests, moderated by Fred Stoddard.
Ilmoittautuminen
Ilmoittauduthan viimeistään 10.3. Tilaan mahtuu 90 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.
Kannustamme, että osallistut seminaariin paikan päällä. Mikäli et pääse, voit seurata lähetystä suorana verkossa tai myöhemmin tallenteelta. Etäseurauslinkki julkaistaan ennen seminaaria.
Yhteystiedot:
Casimir Schauman, casimir.schauman (at) helsinki.fi 358503119291
Marjukka Lamminen, marjukka.lamminen (at) helsinki.fi 358294158563
Karoliina Rimhanen, karoliina.rimhanen (at) luke.fi 358295326481
Tilaisuutta tukee Jalofoods.
Lämpimästi tervetuloa!
Lisää
Aika
(Tiistai) 08:30 - 16:15(GMT+00:00)
Paikka
Technopolis, Ruoholahti 1
Hiilikatu 3, 00180 Helsinki
Liitetiedostot
Ilmoittautumisosoite
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/103605/lomake.html
Kohderyhmä
Tilaisuus on suunnattu kaikille palkokasviarvoketjun toimijoille ja palkokasveista kiinnostuneille
Yhteyshenkilö
Casimir Schauman