Webinaarissa kuullaan Luomubuumi-hankkeen tuloksista sekä
luomutuotteiden markkinatilanteesta. Nyhtökauran kehittäjä ja Helsingin
yliopiston työelämäprofessori Reetta Kivelä kertoo, kuinka syntyvät ideat
uusiin ruokatuotteisiin tai tuoteparannuksiin. Marja-Riitta Kottila, Pro Luomu
ry, valottaa luomutuotteiden kulutusta sekä kaupan ja kuluttajien toiveita
luomutuotteiden osalta. Maarit Mäki, Luonnonvarakeskus, ja Riitta Kaipainen,
Helsingin yliopisto, Ruralia-intituutti, esittelevät Luomubuumi-hankkeessa
kehitettyjä luomutuotekonsepteja. Juha Raininko, Rainingon
luomutila, puhuu kokemuksistaan yrittäjänä ja tuotekehittäjänä. Webinaarin
puheenjohtajana on Sari Iivonen, Luomuinstituutti. Tilaisuus on tarkoitettu
kaikille luomutuotteista kiinnostuneille.
Tervetuloa
kuuntelemaan!
Luomubuumi-hankkeen
tuotokset ovat Luomuinstituutin Luomubuumi-hankkeen verkkosivulla: https://luomuinstituutti.fi/tutkimus/elintarvikkeet-hankkeet/luomubuumi/
Webinaarin
ohjelma
9.00 Tervetuloa webinaariin!
9.05 Ruokainnovointi. Reetta
Kivelä, Helsingin yliopisto, työelämän professori.
9.30 Luomumarkkinat päivittäistavarakaupoissa:
Marja-Riitta Kottila, Pro Luomu ry.
10.20 Luomubuumi hankkeen tuloksia:
Markkina-aukot ja tuotekonseptit.
Riitta Kaipainen, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti ja
Maarit Mäki, Luonnonvarakeskus
10.50 Miten voidaan kehittää
yhteistyötä ja edistää tutkimusta? Yrittäjän puheenvuoro.
Juha Raininko, Rainingon luomutila.
11.10 Loppukeskustelu