Tilaisuuden aiheina ovat luonnonkasvien käyttö elintarvikkeissa sekä luonnontuotteiden EU-alkuperämerkinnät.
Ohjelma (Huom. ohjelmamuutokset mahdollisia):
11.30 Tervetuloa
11.45 Luonnonkasvit elintarvikkeina:
Yleistä elintarvikelainsäädännöstä ja elintarvikehygienia-vaatimuksista, ylitarkastaja Pirjo Korpela, Ruokavirasto
Elintarvikkeista annettavat tiedot, ylitarkastaja Kaisa Kukkonen, Ruokavirasto
Luonnonkasvien turvallisuus elintarvikkeena ja uuselintarvikeasetus, ylitarkastaja Anna Mizrahi, Ruokavirasto
Kahvitauko sopivassa välissä
14.45 EU-alkuperämerkinnät luonnontuotteilla:
”Merkittävä alkuperä” – luonnon- ja myös muiden tuotteiden nimisuojaus, erikoissuunnittelija Marjo Särkkä-Tirkkonen, Helsingin yliopisto
15.45 Keskustelua ja yhteenveto
16.15 Tilaisuus päättyy