Luonnosta liiketoimintaa ja hyvinvointia -valmennus Lapualla

05kesä(kesä 5)13:5306(kesä 6)13:53Luonnosta liiketoimintaa ja hyvinvointia -valmennus LapuallaRavintola Taivaanpankko, Alppitie 1, Lapua

Tapahtuman kuvaus

1. päivä: 5.6.2017 noin klo 09-16.00
Aamupäivä:  Luonto-, liikunta- ja aktiviteettimatkailun trendit, luonnossa liikkujien asiakasprofiilit ja kansainväliset markkinat. Miten Visit Finland ja Outdoors Finland –kehittämisohjelma vastaavat erityisesti kansainväliseen kysyntään? Miten mikro- ja pk –yritykset ja voivat tulla mukaan ja hyötyä luontomatkailukohteen kehittämisestä? Miten tuotteistan luontoa kansainvälisille markkinoille?
Iltapäivä: Luontokohteiden ja reitistöjen kävijälähtöinen kehittäminen matkailun näkökulmasta. Miten rakennetaan vetovoimainen luontomatkailukohde, millainen on hyvä melonta- tai pyörämatkailureitti ja miten retkeilystä tehdään liiketoimintaa?  Muita teemoja ovat luontokohteiden ja reitistöjen tekninen laatu, elämyksen rakentaminen reitille luonnossa hyödyntäen draaman kaarta, moniaistisuutta ja maisemaa.  
2. päivä: 6.6.2017 noin klo 08.30 – 15.30
Maastokäynti aamupäivällä, jolloin reitin varrella havainnollistetaan eilen opittua ja tehdään laadun ja luokittelun arviointia esim. seuraavilta osa-alueilta: 
o Lähtöpaikka: rakenne, informaatio, väri- ja koodimerkinnät
o mitä tarkoittaa sujuva viitoitus
o opasteet ja tarinankerronta
o maisema
o yhteisöllisyys, yksityisyys
Iltapäivällä jatketaan kokoustilassa ja käydään läpi kokemukset ja havainnot maastosta. Lopuksi käydään läpi kokonaisvaltaisen luontomatkailukohteen suunnittelun perusteet.
Valmentajana toimii Outdoors Finland -hankkeen reitistökoordinaattori, luontomatkailun asiantuntija ja Visit Finland Akatemian Outdoors –valmentaja Pirjo Räsänen. Yhteystiedot: pirjo.rasanen(at)lamk.fi.

Huom. Voit ilmoittautua yhteen tai kahteen päivään, vapaavalintaisesti mielenkiintosi mukaan. Valmennus on maksutonta ja avointa kaikille. Päivien aikana on kahvitarjoilu, mutta muista majoitus-, ruokailu- ja kuljetuskustannuksista jokainen vastaa itse. 

Valmennus toteutetaan osana Outdoors Etelä-Pohjanmaa – Luontokohteet tunnetuksi -hanketta.

Lisää

Aika

5 (Maanantai) 13:53 - 6 (Tiistai) 13:53(GMT+00:00)

Paikka

Ravintola Taivaanpankko, Lapua

Ravintola Taivaanpankko, Alppitie 1, Lapua

Ilmoittautumisosoite

http://bit.ly/2oggMMQ

Kohderyhmä

Luonnon ja luontokohteiden kehittämisestä kiinnostuneet, hanketoimijat, yrittäjät, sekä luontoliikunta- ja retkeilyreittien ja luontokohteiden kehittämisen parissa työskentelevät. Ensimmäinen päivä sopii myös yrityksille, jotka ovat kiinnostuneet luontomatkailusta ja kansainvälistymisestä.

Yhteyshenkilö

Sanna Jyllilä, sanna.jyllila(at)seamk.fi, puh. 040 830 0400