Maan rakenne ja ravinnetasapaino kasvukunnon avaimina

10helmi12:3912:39Maan rakenne ja ravinnetasapaino kasvukunnon avaiminaAura - Sali, Urpontie 2, 21380 Aura

Tapahtuman kuvaus

Talvella on hyvä aika suunnitella muutoksia tulevalle kaudelle. Viime kasvukausi toi hyvin esiin maan rakenteen ongelmat, mutta mitä niille voi tehdä? Mitkä koneet muokkausketjussa aiheuttavat suurimmat tiivistymisriskit ja miten riskejä voi vähentää? Miten kalkitus vaikuttaa maan murustu-vuuteen ja vedenläpäisykykyyn? Miten eri maalajit ovat herkkiä tiivistymiselle ja tiivistymisen ongelmille? Miten maan multavuutta voi nostaa ja miten se vaikuttaa ravinnehuoltoon ja tiivistymisherkkyyteen? Näihin ja muihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin haetaan vastauksia OSMO-hankkeen ensimmäisessä kurssipäivässä.

Tavoite: Perehdyttää maan kasvukunnon ja erityisesti rakenteen tunnistamiseen ja tiivistymisen ehkäisyyn sekä maan ravinteiden varastointikyvyn ja tasapainoisten ravinnesuhteiden merkitykseen.
Pääsisällöt:Maan rakenteen merkitys, rakenneongelmat ja niiden tunnistaminenRengastus ja konevalinnat tiivistymisen ehkäisyssäViljavuustutkimuksen tekeminen ja hyödyntäminenOngelmalohkojen kalkitus ja maanparannus
Kouluttaja: Tutkija-viljelijä TkT Tuomas Mattila ja muut asiantuntijat.

Hinta: 50 €/osallistuja (koulutus on arvonlisäveroton) sisältäen opetuksen ja materiaalit. Ruokailut ja kahvit omakustanteiset.

Ilmoittautuminen: viimeistään 2.2.2016 https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/67522/lomake.html

Järjestäjät: OSMO – Osaamista ja työkaluja resurssitehokkaaseen maan kasvukunnon hoitoon yhteistyöllä –hanke, jota toteuttavat Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja ProAgria Länsi-Suomi sekä Järki-hanke ja BSAG.

Lisää

Aika

(Keskiviikko) 12:39 - 12:39

Paikka

Aura - Sali, Aura

Aura - Sali, Urpontie 2, 21380 Aura

Ilmoittautumisosoite

https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/67522/lomake.html

Kohderyhmä

Viljelijät, jotka ovat kiinnostuneita peltojen kasvukunnon parantamisesta ja resurssitehokkaasta maan hoidosta.

Yhteyshenkilö

Kurssin johtaja Jukka Rajala jukka.rajala@helsinki.fi, puh. 044 303 2210