Maan tiivistyminen ja renkaat -pellonpiennarpäivä

18heinä11:2111:21Maan tiivistyminen ja renkaat -pellonpiennarpäiväAmmattiopisto Livia, Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö

Tapahtuman kuvaus

Varsinais-Suomessa Tuorlassa 18.7. järjestettävän työnäytöspäivän aiheina on renkaan kosketusalan ja maan tiivistymispaineen mittaus eri rengaskuormituksilla ja rengaspaineilla. Mukana on sekä traktori että leikkuupuimuri.
Miten renkaan kosketusala muuttuu pyöräpainon ja rengaspaineen muuttuessa?
Mikä on traktorin pyöräpaino nostolaitekoneen kanssa? Millaisen tiivistymispaineen rengas aiheuttaa maahan eri pyöräpainoilla ja rengaspaineilla?
Aika: Tiistai 18.7.2016, klo 10.00 – 13.00

Tavoite: Havainnollistaa ja vertailla eri rengaskuormitusten aiheuttamia paineita maassa erilaisilla rengastuksilla ja rengaspaineilla traktorilla ja leikkuupuimurilla.
Päivän ohjelma koostuu havaintoesityksistä, kosketusalan ja maan tiivistymispaineen havainnollistamisesta eri rengaskuormituksin ja rengaspainein.eri pyöräpainojen punnituseri pyöräkuormitusten vaikutus kosketusalaan  eri pyöräkuormitusten vaikutus maata tiivistävään paineeseeneri rengaspaineiden vaikutus kosketusalaaneri rengaspaineiden vaikutus maata tiivistävään paineeseen Hinta: Tilaisuus on maksuton. Kahvit omakustanteiset.

Ilmoittaudu: viimeistään 12.7.2017

Järjestäjät: OSMO – Osaamista ja työkaluja resurssitehokkaaseen maan kasvukunnon hoitoon yhteistyöllä –hanke, jota toteuttavat Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja ProAgria Länsi-Suomi, Järki- ja Järkipelto- (BSAG) sekä VILMA-hankkeet (Luke) ja Ammattiopisto Livia.     
                                          

Lisää

Aika

(Tiistai) 11:21 - 11:21(GMT+00:00)

Paikka

Ammattiopisto Livia, Piikkiö

Ammattiopisto Livia, Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö

Ilmoittautumisosoite

https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/81178/lomake.html

Kohderyhmä

Viljelijät, jotka ovat kiinnostuneita maan tiivistymisen välttämisestä

Yhteyshenkilö

Jukka Rajala jukka.rajala@helsinki.fi, puh. 044 303 2210