Maaseutututkijatapaaminen Ähtärissä

22elo(elo 22)11:0023(elo 23)12:00Maaseutututkijatapaaminen ÄhtärissäKarhunkierros 149, 63700 Ähtäri

Kuvituskuva

Tapahtuman kuvaus

Tämän vuoden Maaseutututkijatapaaminen järjestetään Ähtärissä 22.-23.8.2019 teemalla ”Kohteena maaseutu”. Tapaamiseen osallistuu vuosittain noin 100 maaseudun tutkijaa, kehittäjää ja muita asiaan liittyviä tahoja. Tänä vuonna Maaseudun uusi aika -yhdistys täyttää 20 vuotta ja sitäkin siis tapaamisen yhteydessä juhlistetaan.

Tapaamisen järjestää Maaseudun uusi aika -yhdistys yhteistyössä the European Rural Parliament (ROAD project – Rural Opinions, Advocacy and Development (ROAD)). Lisäksi yhteistyökumppaneina ovat Ähtärin kaupunki, Etelä-Pohjanmaan liitto, Maaseutupolitiikan neuvosto (maaseutupolitiikka.fi) ja Maaseutuverkostopalvelut (maaseutu.fi). Tapaamista tukee Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahasto.

Mitä tarkoittaa ”Kohteena maaseutu”?

Maaseutututkijatapaamisissa maaseutu on aina ollut tarkastelun kohteena. Tutkijat ja kehittäjät käsittelevät sitä omasta näkökulmastaan. Tutkijat tuottavat tietoa maaseudulla tapahtuvista prosesseista ja ilmiöistä. Kehittäjät taas pyrkivät lisäämään maaseudun elinvoimaisuutta verkostojen, hankkeiden ja toimenpiteiden kautta.

Maaseutumatkailu on nouseva trendi, mikä korostaa maaseutua kohteena entisestään. Maaseutua markkinoidaan matkailijoille houkuttelevana vierailukohteena. Samalla rakennetaan erilaisia mielikuvia ja elämyksiä, joita markkinoida turisteille. Maaseutuun liittyvät mielikuvat rakentuvat niiden ilmiöiden ympärille, joita vierailijat arvostavat, kuten kulttuuriperintöön ja puhtaaseen luontoon.

Maaseutu on myös politiikan ja kiistojen kohde. Mikä on maaseudun rooli kaupungistuvassa ja keskittyvässä yhteiskunnassa? Miten maaseudun merkitys nähdään osana ilmastonmuutoksen ehkäisemistä? Etsiessä vastausta näihin kysymyksiin maaseutu ei näyttäydy enää objektina, vaan aktiivisena toimijana. Haluamme nostaa teeman kautta esille myös maaseudun ihmisten, yhteisöjen ja elinkeinojen yhteiskunnallisen merkityksen.

Tarkempi ohjelma, työryhmien sisältö ja ilmoittautuminen: http://www.mua.fi/maaseutututkijatapaaminen-2019/

#muatapaa2019

Lisää

Aika

22 (Torstai) 11:00 - 23 (Perjantai) 12:00(GMT+00:00)

Paikka

Ähtäri, Hotelli Mesikämmen

Karhunkierros 149, 63700 Ähtäri

Ilmoittautumisosoite

http://www.mua.fi/maaseutututkijatapaaminen-2019/

Kohderyhmä

maaseudun tutkijat, kehittäjät ja muut asiaan liittyvät tahot

Yhteyshenkilö

Päivi Töyli

Yhteystiedot

paivi.toyli@utu.fi