Maatalousmaan käytön optimointi ilmastonmuutoksen hillintäkeinona -keskustelutilaisuus

18maalis13:0014:00Maatalousmaan käytön optimointi ilmastonmuutoksen hillintäkeinona -keskustelutilaisuus

Tapahtuman kuvaus

Mitkä ovat maanviljelijöiden näkemykset ilmastonmuutoksesta sekä sen riskeistä ja mahdollisuuksista? Mitä mieltä viljelijät ovat maatalouden sopeutumismahdollisuuksista?


OPAL Life -hankkeen keskustelutilaisuudessa tuodaan esille viljelijöiden ajatuksia ilmastonmuutoksesta, kerrotaan maankäytön merkityksestä maatalouden kokonaispäästöissä, maaperäseurannan havainnoista sekä pohditaan sadontuotoltaan heikoille pelloille vaihtoehtoisia käyttötapoja. Lisäksi kerrotaan, kuinka paljon Suomessa on heikkotuottoisia peltoja, millaista päästövähennystä saavutettaisiin maankäytön muutoksilla sekä kuinka kauan vie metsityksen jälkeen ennen kuin alue alkaa olla jälleen hiilinielu.

Juontajana toimii johtava asiantuntija Sari Peltonen ProAgria Keskusten Liitosta ja haastateltavina ovat tutkimusprofessori Raisa Mäkipää ja tutkija Jaana Sorvali Luonnonvarakeskuksesta sekä professori Laura Alakukku Helsingin yliopistosta.

Lämpimästi tervetuloa linjoille kuulemaan tutkimuksesta ja keskustelemaan tutkijoiden kanssa!

Tilaisuus toteutetaan Microsoft Teams -ohjelmalla ja se myös tallennetaan, joten keskustelu on kuunneltavissa jälkikäteen. Teams toimii parhaiten Edge/Chrome-selaimella, mikäli et ole asentanut erillistä ohjelmaa koneellesi. Tallenne lisätään järjestäjän eli OPAL Life -hankkeen sivustolle.

Ilmoittautuminen viimeistään 16.3.2021. Ilmoittautuneet saavat Teams-osallistumislinkin vahvistusviestin yhteydessä. Voit esittää ilmoittautumisesi yhteydessä kysymyksiä tutkijoille. 

Lisää

Aika

(Torstai) 13:00 - 14:00(GMT+00:00)

Paikka

Microsoft Teams

Ilmoittautumisosoite

https://www.lyyti.fi/reg/Maatalousmaan_kayton_optimointi_ilmastonmuutoksen_hillintakeinona_3886

Yhteyshenkilö

Elina Nurmi

Yhteystiedot

puh. 050 302 5789, elina.nurmi@luke.fi