Maa- ja kotitalousnaiset, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Kuluttajaliitto, Ruokatieto Yhdistys ry sekä Parasta pöytään Pirkanmaalta – Lähiruokaa jokaiseen päivään -hanke järjestävät koulutuspäivän, jonka tavoitteena on tukea maatiloja tuotteiden jatkojalostamisessa ja myynnissä.
Päivässä perehdytään keskeisiin elintarvikkeiden markkinointiin ja myyntiin liittyviin kysymyksiin kuluttajansuojalain näkökulmasta. Asiantuntijat kertovat aihealueesta ja vastaavat yleisön kysymyksiin.
Ohjelma
11.30 Ilmoittautuminen Selinin salissa. Ennen koulutuksen alkua mahdollisuus nauttia lounas (omakustanne) ravintola Kapustassa
11.50 TERVETULOA
Ruoka- ja yritysasiantuntija Outi Penttilä, Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset
Projektipäällikkö Anu Tuomola, Ahlmanin koulun Säätiö sr
12.00 MAATILAN TUOTTEIDEN JALOSTAMINEN JA MYYNTI
Viljeletkö viljaa, salaatteja, yrttejä tai muita vihanneksia? Vai tuotatko jotain muuta raaka-ainetta? Haluaisitko jatkojalostaa maatilasi tuotteita ja myydä niitä suoraan tilaltasi, torilla tai Reko-lähiruokarenkaassa?
ylitarkastajat Kaisa Kukkonen ja Pirjo Korpela, Evira
13.30 KAHVI
14.00 ALKUPERÄMERKIT ELINTARVIKEMYYNNIN TUKENA
hankevastaava Eeva Heikkilä, Ruokatieto Yhdistys ry
14.40 KULUTTAJANSUOJAN PERUSPERIAATTEET – Kuluttajaliiton digitaalinen tietopaketti
15.25 PÄIVÄN YHTEENVETO
ruoka- ja yritysasiantuntija Outi Penttilä, Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset
projektipäällikkö Anu Tuomola, Ahlmanin koulun säätiö sr