maaliskuu, 2021

17maalis13:0015:00Tuottajasta yritysjohtajaksi: mitä maatilayritysten talousjohtamiseen tarvitaan?

Tapahtuman kuvaus

Tervetuloa webinaariin keskiviikkona 17.3.2021 klo 13-15  


Linkki tilaisuuden seuraamiseen päivitetään tänne lähempänä tilaisuutta!


Ruokajärjestelmämme perustana on kehittyvät ja kilpailukykyiset maatilayritykset, joita johdetaan tuloksellisesti ja kestävästi. Yrittäjien on saatava hyvää liikkeenjohdon koulutusta ja neuvontaa, jotta he pystyvät kehittämään yritystoimintaa ja tuottamaan ruokaa, jolle on kysyntää. Parhaat käytännöt ja uusin tutkimustieto on tarjottava tuoreena sovellettavaksi maatilayritysten johtamiseen. 

Järjestimme tammikuussa 2021 kaksi Farm Business Management– webinaaria, joissa pureuduimme maatilayritysten talous- ja johtamisosaamisen kehittämistarpeisiinWebinaarit jatkoivat kesän ja syksyn 2020 aikana järjestettyjä Älymaatalous -webinaareja ja työpajaa.  
 
Farm Business Management-webinaarien työpajoissa hahmotimme yhdessä alan toimijoiden ja asiantuntijoiden kanssamitkä ovat maatilayritysten liikkeenjohdon tutkimuksen ja koulutuksen haasteet. Millainen tutkimus ja koulutus tukee parhaiten maatilayrittäjiä? Mitkä ovat työelämän tarpeet koulutuksessa ja neuvonnassa? Miten uusin tieto muuttuu käytännön johtamiseksi maatiloilla? Webinaareihin osallistui lähes 300 osallistujaa, ja työpajoissa tuotettiin yhteensä 800 ideaa. 


Live-tulosstudiossa esittelemme työpajojen keskeiset tuotokset ja ratkaisuehdotukset ja käymme niistä vilkasta keskustelua asiantuntijavieraidemme kanssa. Tulosstudion kirjeenvaihtajamme tuovat mukaan myös kansainvälistä näkökulmaa. Tulosstudio on osa uuden Maatilayritysten osaamisverkosto AgriHubin toimintaa.   


Pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen viimeistään 15.3.2021: 
https://e.eventos.fi/forms/maaseutu/5c6f3212-6aad-11eb-a21a-ee6a04371b85   


HuomTilaisuuteen ei ole pakko ilmoittautua, mutta ilmoittautuneille lähetetään muistutusviesti ja osallistumislinkki sähköpostiin tilaisuutta edeltävänä päivänä.  Ohjelma: 

13:00 Tervetuloa! 
Verkostoasiantuntija Tuomas Metsäniemi, Maaseutuverkostopalvelut ja AgriHubin koordinaattori Sari Forsman-Hugg, Luonnonvarakeskus 

13:05 Tilaisuuden avaus: Tie kestävään menestymiseen  
Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, Maa- ja metsätalousministeriö 

13:15 Kohti AgriHubia  
AgriHubin koordinaattori Sari Forsman-Hugg, Luonnonvarakeskus 

13:25 Tilannekatsaus ulkomaille  
Ulkomaan kirjeenvaihtajina erikoistutkija Csaba Jansik, Luonnonvarakeskus ja verkostoasiantuntija Tuomas Metsäniemi, Maaseutuverkostopalvelut   

13:45 Maatilayrityksen liikkeenjohto nyt ja tulevaisuudessa  
Webinaarien havaintoja esittelemässä Sari Forsman-Hugg, mukana kommentoimassa ja keskustelemassa toimitusjohtaja Timo Jaakkola Lanterra Oy:stämaatilatalouden lehtori Kati Partanen Savonia-ammattikorkeakoulustayrittäjä Kaisa Pihlaja Maaseutunuorista ja toimitusjohtaja Peter Österman Svenska lantbrukssällskapens förbund:sta. 

14:45 Yhteenveto ja askeleet eteenpäin 
Studiossa Csaba Jansik ja Tuomas MetsäniemiMukana maatilayrittäjän yhteenveto. 

15:00 Tilaisuus päättyy 

  

Tervetuloa! 

 

Sari Forsman-Hugg, Luonnonvarakeskus 

Sirpa Karjalainen, Maa- ja metsätalousministeriö 

Tuomas Metsäniemi, Maaseutuverkostopalvelut 

Lisää

Aika

(Keskiviikko) 13:00 - 15:00

Yhteyshenkilö

Sari Forsman-Hugg

Yhteystiedot

sari.forsman-hugg (at) luke.fi

X
X