Miten lehmäsi voi? – Lehmien havainnointi ja hyvinvointiseminaari, Ilmajoki

15marrasKoko päivän tapahtumaMiten lehmäsi voi? – Lehmien havainnointi ja hyvinvointiseminaari, IlmajokiIlmajoentie 525, Ilmajoki

Kuvituskuva

Tapahtuman kuvaus

Miten lehmäsi voi? – Maksuttomia lehmien havainnointi ja hyvinvointiseminaareja marraskuussa

Welfare quality –kouluttaja Essi Wallenius näyttää konkreettisia keinoja lehmien havainnointiin ja hyvinvoinnin mittaamiseen. Kuulemme myös maitotilallisen omia kokemuksia lehmien havainnoinnin vaikutuksista. Lisäksi Hannele Suvanto kertoo hankkeessa tuotetuista ja kaikkien käytössä olevista videoista, kirjallisesta materiaalista, osaamistasotestistä sekä Sedu Ilmajoen navetan remontointiprojektista. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, mutta tarjoilun ja rajoitetun tilan vuoksi ilmoittautumista edellytetään. Lounas on omakustanteinen.

15.11. Ilmajoki, Auditorio, Sedu Ilmajoki Ilmajoentie 525, Ilmajoki (ilm. viimeistään 12.11)
16.11. Pedersöre, Sessionssalen, Pedersöre kommunhus, Skrufvilagatan 2, Bennäs (bara på svenska) (ilm. viimeistään 4.11)

LUE HANKKEESTA LISÄÄ HANKESIVULTA -> https://www.helsinki.fi/fi/ruralia-instituutti/tyotavoilla-tulosta-maitotiloille

Kouluttaja Essi Wallenius kertoo, että eläinten hyvinvoinnilla on suora vaikutus tuotannon kannattavuuteen. Tämä lause on tullut tilallisille tutuksi monessa yhteydessä, mutta hyvinvointia edistävien toimenpiteiden konkreettisuus ja tavoitteet jäävät toisinaan epäselväksi. Toisaalta hyvinvointia edistävät toimenpiteet usein merkitsevät tiloille investointeja tai lisätyötä. Toisinaan näin onkin, mutta monet eläinten hyvinvointia merkittävästi edistävät teot voidaan toteuttaa olemassa olevissa rakenteissa ja resursseissa, kunhan ymmärretään mistä ongelmista eläinten käytös, hienovaraiset oireet ja toimitavat johtuvat.

Työtavoilla tulosta maitotiloille –hanke on EU-rahoitteinen ja sen tavoitteena on parantaa tuottavuutta ja tehokkuutta maidontuotantotiloilla välittämällä uusinta tietoa maitotilallisille ja heidän työntekijöilleen, lomittajille ja muille alan toimijoille. Hanketta toteuttavat Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja Koulutuskeskus Sedu yhdessä ETT ry:n ja paikallisten meijerien kanssa. Mukana olevat meijerit: Maitomaa, Maitosuomi, Pohjolan maito, Laaksojen maitokunta, Maitokolmio, Kaustisen osuusmeijeri, Itämaito ja Kuusamon osuusmeijeri.

TERVETULOA TIEDON ÄÄRELLE!

Lisää

Aika

Koko päivän tapahtuma (Torstai)

Paikka

Sedu Ilmajoki, auditorio

Ilmajoentie 525, Ilmajoki

Järjestäjä

Työtavoilla tulosta maitotiloille-hanke

Hannele Suvanto, hannele.suvanto@helsinki.fi Kampusranta 9 C, 2krs. 60320 Seinäjoki

Learn More

Ilmoittautumisosoite

https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/90609/lomake.html

Yhteyshenkilö

Hannele Suvanto, hannele.suvanto@helsinki.fi, 050 3149645

Yhteystiedot

Hannele Suvanto, hannele.suvanto@helsinki.fi, 050 3149645