Nagoyan pöytäkirja ja geenivaroihin perustuva tuotekehittely -webinaari
28loka10:0011:00Nagoyan pöytäkirja ja geenivaroihin perustuva tuotekehittely -webinaari
Tapahtuman kuvaus
Webinaarissa käsitellään muun muassa ABS-lainsäädäntöä, geenivarojen merkitystä elintarvikealalla sekä esitellään teemaan liittyvä koulutuspaketti. Webinaari järjestetään 28.10.2020 klo 10-11. Se toteutetaan Zoom-yhteydellä ja ilmoittautuneille lähetetään etukäteen linkki lähetykseen. Ilmoittaudu 27.10. klo 12
Tapahtuman kuvaus
Webinaarissa käsitellään muun muassa ABS-lainsäädäntöä, geenivarojen merkitystä elintarvikealalla sekä esitellään teemaan liittyvä koulutuspaketti.
Webinaari järjestetään 28.10.2020 klo 10-11. Se toteutetaan Zoom-yhteydellä ja ilmoittautuneille lähetetään etukäteen linkki lähetykseen. Ilmoittaudu 27.10. klo 12 mennessä: http://ty.fi/geenivarat
Webinaari tallennetaan ja se tulee jakoon Aitojamakuja.fi YouTube-kanavalle jälkikäteen.
Webinaarin sisällöstä:
ABS-lainsäädäntö: Geenivarojen saatavuus ja hyötyjenjako
Lainsäädännön taustat ja tavoitteet
Kansainvälinen, EU-tason ja kotimainen lainsäädäntö
Nagoyan pöytäkirjan mukaiset velvoitteet pääpiirteittäin
Geenivarojen merkitys elintarvikealalla
Mikä on geenivara? Kuinka tunnistaa, kuuluuko geenivara ABS-velvoitteiden piiriin?
Mitä tarkoittaa geenivaran tutkimus- ja kehityskäyttö?
ABS-lainsäädännön mukaisten velvoitteiden noudattamisen hyödyt
Elintarvikealalle suunnatun koulutuspaketin esittely
Toimintamallit, ohjeistukset ja dokumentit asiakkaan tarpeiden näkökulmasta
Ongelmatilanteiden ratkaiseminen
Erilaiset ympäristöoikeudelliset kysymykset
Puhujat:
LLM, OTM Daniela Lehto on opiskellut Tilburgin yliopistossa Alankomaissa ja Turun yliopistossa. Hänellä on työkokemusta mm. ympäristöoikeudellisista asioista, yleisjuridiikasta ja opettamisesta.
FT Samuli Lehtonen työskentelee tutkijana Turun yliopiston Biodiversiteettiyksikössä. Hän on mm. johtanut Turun yliopiston rahoittamaa hanketta, joka on tuottanut ohjeet Nagoyan pöytäkirjan mukaisten menettelytapojen noudattamiseksi yliopiston toiminnassa.
Lisää
Aika
28.10.2020 10:00 - 11:00(GMT+00:00)
Ilmoittautumisosoite
http://ty.fi/geenivarat
Kohderyhmä
elintarvikealan yritykset ja kehittäjät
Yhteyshenkilö
Päivi Töyli
Yhteystiedot
paivi.toyli@netikka.fi