kesäkuu, 2021

Tapahtuman kuvaus
Oletko ollut webinaarissa, jossa kaikilla puhujilla on sama aihe? Tässä tilaisuudessa tapahtuu niin. Lavalle tulevilla vaikuttajilla on sama otsikko: Näkökulmia kotimaisen ruoantuotannon ja maaseudun elinvoimaan – mitkä viisi asiaa sinun
Tapahtuman kuvaus
Oletko ollut webinaarissa, jossa kaikilla puhujilla on sama aihe? Tässä tilaisuudessa tapahtuu niin. Lavalle tulevilla vaikuttajilla on sama otsikko: Näkökulmia kotimaisen ruoantuotannon ja maaseudun elinvoimaan – mitkä viisi asiaa sinun mielestäsi pitäisi ainakin huomioida? Sinun ajatuksesi, näkemyksesi ja odotuksesi ovat myös tärkeitä. Siksi haluamme kutsua sinut ja muut sankoin joukoin mukaan.
Nuorten ideat, ruokakulttuurit, markkinat, maaseudun palvelut, sateet, helteet, tuotannon kannattavuus, elintarvikkeiden kotimaisuus, hiiliviljely, luonnon monimuotoisuus, älymaaseutu, innovaatioekosysteemit, ruokainnostus, ravitsemus, kuntien elintarvikehankinnat, turvekeskustelut, jaksaminen, modernit energiateknologiat, metsäpolitiikka ja monet muut tällä hetkellä kuumat aiheet kertovat jotakin tulevasta. Mitä ainakin pitäisi huomioida elinvoimaisuudessa?
Tervetuloa kuulemaan viimeisimmistä käänteistä, maistelemaan kanssamme elinvoimaisuutta ja vaihtamaan ajatuksia ruoantuotannon ja maaseudun tulevaisuudesta, visiosta ja suunnasta sekä hahmottamaan konkreettisia tekemisiä sen toteutumiseksi.
Tilaisuuden keskustelua on mahdollista seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #elinvoimaa. Ilmoittaudu mukaan viimeistään keskiviikkona 9.6. tällä lomakkeella. (linkki lomakkeeseen) Tapahtuma toteutetaan virtuaalisena. Osallistumislinkin saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tilaisuutta edeltävänä päivänä. Tilaisuus on maksuton.
Ohjelma:
12:00 Tervetuloa!
maaseutuverkostopalvelut
12:05 Tilaisuuden avaus
ylijohtaja Matti Puolimatka, Ruokavirasto
12:20 Näkökulmia kotimaisen ruoantuotannon ja maaseudun elinvoimaan – mitkä viisi asiaa sinun mielestäsi pitäisi ainakin huomioida?
- Juha Marttila, johtokunnan puheenjohtaja, MTK
- Johanna Mäkelä, ruokakulttuurin professori, Helsingin yliopisto
- Juha Tenho, maatalousyrittäjä, Tenhon tila
- Arto O. Salonen, professori, Itä-Suomen yliopisto
- Mikael Pentikäinen, toimitusjohtaja, Suomen yrittäjät
- Juha-Matti Markkola, verkostoasiantuntija, Ruokavirasto
13:50 Jaettu visio rakentuu pala palalta – esitysten nostamien oivallusten ja ajatusten jakamista virtuaalialustan mahdollistamissa pienryhmissä. Rikasta ja anna viljelijöiden ja muiden yrittäjien, startuppien ja konkareiden, kehittäjien, alueiden ja muiden näkökulmien näkyä vapaasti. Luomme yhdessä uutta.
14:10 Tauko
14:25 Paneelikeskustelu pienryhmissä
nousseiden teemojen, ajatusten ja kysymysten pohjalta
- Juha Marttila, johtokunnan puheenjohtaja, MTK
- Johanna Mäkelä, ruokakulttuurin professori, Helsingin yliopisto
- Juha Tenho, maatalousyrittäjä, Tenhon tila
- Arto O. Salonen, professori, Itä-Suomen yliopisto
- Mikael Pentikäinen, toimitusjohtaja, Suomen yrittäjät
- Juha-Matti Markkola, verkostoasiantuntija, Ruokavirasto
14:50 Jatkoaskeleet ja tulevaisuuden suunnitelmat
ylijohtaja Matti Puolimatka, Ruokavirasto
15:00 Tilaisuus päättyy
Lisää
Aika
(Perjantai) 12:00 - 15:00
Järjestäjä
Ruokavirasto ja maaseutuverkostopalvelut
Ilmoittautumisosoite
Yhteyshenkilö
Minna-Maija Väänänen
Yhteystiedot
sähköpostiosoite: minna-maija.vaananen@ruokavirasto.fi, puhelinnumero: 029 5205 209