kesäkuu, 2021

11kesä12:0015:00Näkökulmia kotimaisen ruoantuotannon ja maaseudun elinvoimaisuuteen: webinaari ja ideapaja 11.6.

Tapahtuman kuvaus

Oletko ollut webinaarissa, jossa kaikilla puhujilla on sama aihe? Tässä tilaisuudessa tapahtuu niin. Lavalle tulevilla vaikuttajilla on sama otsikko: Näkökulmia kotimaisen ruoantuotannon ja maaseudun elinvoimaan – mitkä viisi asiaa sinun mielestäsi pitäisi ainakin huomioida? Sinun ajatuksesi, näkemyksesi ja odotuksesi ovat myös tärkeitä. Siksi haluamme kutsua sinut ja muut sankoin joukoin mukaan.

Nuorten ideat, ruokakulttuurit, markkinat, maaseudun palvelut, sateet, helteet, tuotannon kannattavuus, elintarvikkeiden kotimaisuus, hiiliviljely, luonnon monimuotoisuus, älymaaseutu, innovaatioekosysteemit, ruokainnostus, ravitsemus, kuntien elintarvikehankinnat, turvekeskustelut, jaksaminen, modernit energiateknologiat, metsäpolitiikka ja monet muut tällä hetkellä kuumat aiheet kertovat jotakin tulevasta. Mitä ainakin pitäisi huomioida elinvoimaisuudessa?

Tervetuloa kuulemaan viimeisimmistä käänteistä, maistelemaan kanssamme elinvoimaisuutta ja vaihtamaan ajatuksia ruoantuotannon ja maaseudun tulevaisuudesta, visiosta ja suunnasta sekä hahmottamaan konkreettisia tekemisiä sen toteutumiseksi.

Tilaisuuden keskustelua on mahdollista seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #elinvoimaa. Ilmoittaudu mukaan viimeistään keskiviikkona 9.6. tällä lomakkeella. (linkki lomakkeeseen) Tapahtuma toteutetaan virtuaalisena. Osallistumislinkin saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tilaisuutta edeltävänä päivänä. Tilaisuus on maksuton.

Ohjelma:

12:00     Tervetuloa!

maaseutuverkostopalvelut

12:05     Tilaisuuden avaus

ylijohtaja Matti Puolimatka, Ruokavirasto

12:20     Näkökulmia kotimaisen ruoantuotannon ja maaseudun elinvoimaan – mitkä viisi asiaa sinun mielestäsi pitäisi ainakin huomioida?

  • Juha Marttila, johtokunnan puheenjohtaja, MTK
  • Johanna Mäkelä, ruokakulttuurin professori, Helsingin yliopisto
  • Juha Tenho, maatalousyrittäjä, Tenhon tila
  • Arto O. Salonen, professori, Itä-Suomen yliopisto
  • Mikael Pentikäinen, toimitusjohtaja, Suomen yrittäjät
  • Juha-Matti Markkola, verkostoasiantuntija, Ruokavirasto

13:50     Jaettu visio rakentuu pala palalta – esitysten nostamien oivallusten ja ajatusten jakamista virtuaalialustan mahdollistamissa pienryhmissä. Rikasta ja anna viljelijöiden ja muiden yrittäjien, startuppien ja konkareiden, kehittäjien, alueiden ja muiden näkökulmien näkyä vapaasti. Luomme yhdessä uutta.

14:10     Tauko

14:25     Paneelikeskustelu pienryhmissä
nousseiden teemojen, ajatusten ja kysymysten pohjalta

  • Juha Marttila, johtokunnan puheenjohtaja, MTK
  • Johanna Mäkelä, ruokakulttuurin professori, Helsingin yliopisto
  • Juha Tenho, maatalousyrittäjä, Tenhon tila
  • Arto O. Salonen, professori, Itä-Suomen yliopisto
  • Mikael Pentikäinen, toimitusjohtaja, Suomen yrittäjät
  • Juha-Matti Markkola, verkostoasiantuntija, Ruokavirasto

14:50     Jatkoaskeleet ja tulevaisuuden suunnitelmat

ylijohtaja Matti Puolimatka, Ruokavirasto

15:00     Tilaisuus päättyy

Lisää

Aika

(Perjantai) 12:00 - 15:00

Järjestäjä

Ruokavirasto ja maaseutuverkostopalvelut

Yhteyshenkilö

Minna-Maija Väänänen

Yhteystiedot

sähköpostiosoite: minna-maija.vaananen@ruokavirasto.fi, puhelinnumero: 029 5205 209

X
X