joulukuu, 2021

10joulu09:0011:30Näkökulmia ja ratkaisuja suomalaisen ruoantuotannon taloudellisen kannattavuuden ja maaseudun elinvoiman lisäämiseen

Kuvituskuva

Tapahtuman kuvaus

Ruokavirasto kutsuu sinut perjantaina 10.12.2021 klo 9.00–11.30 yhdessä mielenkiintoisen puhujakaartin kanssa etsimään ratkaisuja suomalaisen ruoantuotannon taloudellisen kannattavuuden ja maaseudun elinvoiman lisäämiseen. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu mukaan täällä.

Miten nopeuttaa suomalaisen ruoan taloudellista kannattavuutta? Löydämmekö ratkaisuja taloudellisen tilanteen kääntämiseksi nousuun? Miltä kansainvälinen tilanne näyttää?

Isojen paineiden myllerryksessä suomalainen ruoantuotanto katsoo eteenpäin. Suomalaisen ruoan merkitys ja arvostus ovat nousussa, mutta tuottajat ovat joutuneet taloudelliseen ahdinkoon. Maatiloilla, ruoantuotannon ja hiiliviljelyn ytimessä, tilanne on muuttunut vakavaksi, sillä energian ja tuotantopanosten hinnat ovat nousseet rajusti ja satokaudet ovat olleet heikkoja.

Ruokavirasto on kutsunut mielenkiintoisen puhujakaartin yhteiseen pöytään etsimään ratkaisuja suomalaisen ruoantuotannon taloudellisen kannattavuuden ja maaseudun elinvoiman lisäämiseen. Näkökulmia saadaan niin viljelijältä, kaupan ketjuohjauksesta, tuotantopanossektorilta, ravintolamaailmasta kuin hallinnostakin.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki vaikuttajat, päätöksentekijät, päätösten valmistelijat ja muut kiinnostuneet yrityksistä ja viljelijäkentältä, teollisuudesta, kaupan alalta, tutkimuslaitoksista, kunnista, ELY-keskuksista, keskusvirastoista, ministeriöistä ja muista ruokajärjestelmän intressipiireistä.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautua voit täällä.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään keskiviikkona 8.12.2021. 

Tapahtuma toteutetaan Zoomilla. Osallistumislinkin saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tilaisuutta edeltävänä päivänä. Webinaari on maksuton.

Ohjelma:

9:00 Tervetuloa!
Maaseutuverkostopalvelut    

9:05 Tilaisuuden avaus
ylijohtaja Matti Puolimatka, Ruokavirasto

9:15 Ravintoloitsijan ajatuksia (video)
Henri Alen, kokki ja ravintoloitsija

9:20 Näkökulmia ja ratkaisuja kotimaisen ruoantuotannon taloudelliseen kannattavuuteen

Markus Riitamo, yrittäjä, siipikarjantuottaja, Isoniitun Tila

Anna-Kaisa Salovaara, kehityspäällikkö, Yara Suomi

Jukka Pekonniemi, osastonjohtaja, Ruokavirasto

10:00 Tauko

10:10 Lisää äkökulmia ja ratkaisuja kotimaisen ruoantuotannon taloudelliseen kannattavuuteen

Minna-Mari Kaila, ylijohtaja, Maa- ja metsätalousministeriö

Pekka Pesonen, Secretary General, COPA COGECA

Ari Akseli, toimialajohtaja, Kesko

11:00 Jatkoaskeleet ideoiden ja ratkaisuehdotusten toteutumiseksi ja tulevaisuuden suunnitelmat
ylijohtaja Matti Puolimatka, Ruokavirasto

11:30 Tilaisuus päättyy

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies
Minna-Maija Väänänen
minna-maija.vaananen@ruokavirasto.fi
puh. 0295 205 209, 050 358 0878

Lisää

Aika

(Perjantai) 09:00 - 11:30

Paikka

virtuaalinen

X
X