tammikuu, 2022

28tammi10:0013:00Nautojen terveys ja ruokinnan laatu – uudet ratkaisut Suomessa ja Virossa

Kuvituskuva

Tapahtuman kuvaus

Tapahtumassa kuulet Suomen ja Viron nautojen terveyteen ja ruokintaan liittyviä ratkaisuja, joita on kehitetty valtakunnallisissa EIP-hankkeissa.

Tapahtuma on suunnattu erityisesti maatalousyrittäjille, nautojen terveyden ja ruokinnan asiantuntijoille ja eläinlääkäreille. Tapahtuma järjestetään kaksikielisenä suomeksi ja viroksi. Esitykset esitetään kahdessa rinnakkaisessa sessiossa ja keskusteluosiot tulkataan reaaliaikaisesti.

Ohjelma

10:00 Tervetulosanat Hardi Tamm, Viron meijeriklusteri ja Pekka Kilpeläinen, Oulun yliopisto

10:15 Mikrobien kasvua estävät luonnon peptidit utareterveyden ylläpidossa Pekka Kilpeläinen, Oulun yliopisto

10:30 Tarkka ja nopea testi utaretulehduksen diagnosointiin – muuttuvatko hoitokäytänteet? Piret Kalmus, Viron maatalousyliopisto

10:55 Keskustelu

Tauko

11:30 Lehmien automaattinen kuntoluokitus Hanno Jaakson, Viron maatalousyliopisto

11:45 Säilörehun ja seosrehun kuiva-aineen seuranta – hyödyt tilalle Tuija Kallio, Oulun yliopisto

12:00 Säilörehun lämpötilan seuranta säilönnän onnistumisen indikaattorina ja työkaluna parantaa säilöntäprosessia Ilpo Pölönen, Hämeen ammattikorkeakoulu

12:15 Keskustelu

Lisää

Aika

(Perjantai) 10:00 - 13:00

Paikka

webinaari

Järjestäjä

Hyvää karjalle EIP-hanke, Oulun yliopisto, Mittaustekniikan yksikköTuija Kallio, tuija.kallio@oulu.fi

Liitetiedostot

Kohderyhmä

Maatalousyrittäjät, neuvojat, eläinlääkärit

Yhteyshenkilö

Tuija Kallio

Yhteystiedot

tuija.kallio@oulu.fi

X
X