Ravinnekierrätyksen innovaatioleiri 2018

10huhti(huhti 10)11:0011(huhti 11)16:00Ravinnekierrätyksen innovaatioleiri 2018Gustavelund, Kirkkotie 36, Tuusula

Kuvituskuva

Tapahtuman kuvaus

Tule mukaan kehittämään ravinnekierrätyksen symbiooseja ja yritystoimintaa!

Leirin perustiedot

Ravinnekierrätyksen kärkihanke, maaseutuverkosto ja aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI järjestävät 30 tunnin ravinnekierrätyksen innovaatioleirin Tuusulassa 10-11.4.2018. Leiri alkaa tiistaina lounaalla kello 11 ja päättyy keskiviikkona ennen illallista. Leiripaikka on Gustavelund https://www.gustavelund.fi/fi

Ravinnekierrätyksen kärkihanke vastaa leiriläisten ylläpitokustannuksista leirin aikana. Leiriläiset vastaavat itse omista matkakuluistaan

Leirin osallistujamäärä on rajoitettu 50 osallistujaan. Hakuaika päättyy 12.3. Leirille valituille ilmoitetaan 19.3 mennessä. Hae mukaan ajoissa!

Linkki hakemukseen: https://www.lyyti.in/ravinneinnovaatioleiri2018_osallistuja (löytyy myös alapuolelta Ilmoittautumisosoite-kohdasta)

Leirin tavoitteet

Suomessa muodostuu vuosittain kymmeniä miljoonia tonneja ravinnerikkaita sivuvirtoja: muun muassa lantaa, puhdistamolietettä, biojätettä sekä teollisuuden sivuvirtoja. Tällä hetkellä vain osa näiden biomassojen sisältämistä arvokkaista ravinteista päätyy hyötykäyttöön.

Kustannustehokkaat kierrätyslannoitteet tai biomassojen kuljettamisen ratkaisut eivät kuitenkaan synny itsestään. Kiertotalouden edistämiseksi tarvitaan uudenlaista ajattelua ja yhteistyötä. Alueellisten verkostojen avulla yhden yrittäjän jätteestä tulee toisen aarre. Samalla vahvistuu alueen elinvoima ja osaaminen.

Ravinnekierrätyksen innovaatioleiri kokoaa yhteen alan asiantuntijoita tutkimus- ja yrityspuolelta sekä hallinnon alalta. Ravinnekierrätyksen innovaatioleirin tavoitteena on alueellisten ravinnekierrätyksen yhteistyömallien toiminnan synnyttäminen ja edistäminen viidessä teemassa (jätevesi, biokaasu, elintarvike/peruna, vesiviljely ja lanta). Leirillä pyritään luomaan konkreettisia avauksia tai jatkoaskelia, jotka edistävät kiertotalouden mukaista yritystoimintaa ja lujittavat symbiooseja sekä antavat leiriläisille uusia ideoita toimintansa kehittämiseen.

Lisätietoja

Juha-Matti Markkola
juha-matti.markkola@maaseutu.fi

Lisää

Aika

10 (Tiistai) 11:00 - 11 (Keskiviikko) 16:00(GMT+00:00)

Paikka

Gustavelund, Tuusula

Gustavelund, Kirkkotie 36, Tuusula

Ilmoittautumisosoite

https://www.lyyti.in/ravinneinnovaatioleiri2018_osallistuja

Kohderyhmä

ravinteiden kierrätyksen innovaatioiden ja agro-ekologisten symbioosien parissa työskentelevät tahot, kuten yrittäjät, tutkijat ja erilaiset kehittäjätahot.

Yhteyshenkilö

Juha-Matti Markkola

Yhteystiedot

juha-matti.markkola@maaseutu.fi