Ravinteet kiertotaloudessa –ideapäivä
12tammi09:0013:00Ravinteet kiertotaloudessa –ideapäiväVirastotalo Turku
Tapahtuman kuvaus
Kiertotalous tuo Suomeen kasvua ja uusia mahdollisuuksia Kehitämme täällä uusia toimintatapoja ja teknologioita, jotka kiinnostavat myös kansainvälisesti. Ravinteiden kierrätys on suuri mahdollisuus, johon kannattaa tarttua. Seminaarissa kuullaan ministerien näkemys kiertotalouden ja
Tapahtuman kuvaus
Kiertotalous tuo Suomeen kasvua ja uusia mahdollisuuksia
Kehitämme täällä uusia toimintatapoja ja teknologioita, jotka kiinnostavat myös kansainvälisesti. Ravinteiden kierrätys on suuri mahdollisuus, johon kannattaa tarttua. Seminaarissa kuullaan ministerien näkemys kiertotalouden ja ravinteiden kierrätyksen tarjoamista mahdollisuuksista sekä ajatuksia käytännön toimista. Lisäksi kuullaan alueen toimijoiden kokemuksia ja ideoita kiertotalouden käytännön toteutuksesta.
Tarkoituksena on eri rahoituslähteitä hyödyntäen sekä alueen toimijoiden kokemuksia kuunnellen ja ideoita hyödyntäen kehittää alueellinen ravinteiden kierrätys- ja hyväksikäyttömalli, jota voidaan soveltaa laajasti myös muilla alueilla.
Seminaarissa on käytössä viestiseinä, jossa voit kommentoida ja käydä ajantasaista keskustelua esillä olevista aiheista. Osallistua voi tekstiviestillä, mobiiliselaimella www-sivun kautta ja twitterin kautta #ravinteetkiertoon #maaseutu2020. Ohjeet seminaarin alussa.
Ohjelma
9.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvit. Tarjolla FresCo-ravintolan valmistamaa lähiaamiaista. Samaan aikaan tiedotustilaisuus nh. Halonen, 2. krs aula
9.30 Aamupäivän avaussanat, ylijohtaja Kimmo Puolitaival, V-S ELY-keskus. Kimmo toimii tilaisuuden puheenjohtajana.
9.40 Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo
9.55 Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen
10.10 keskustelua
10.20 Kohti ravinneneutraalia maakuntaa, Mirja Koskinen, V-S ELY-keskus
10.35 Kokemuksia ravinnekierrätyksestä Mynälahdella, Anders Blom, Mynälahtiseura
10.45 Lannasta lannoitetta, Mathias Bergman, Baltic Sea Action Group
11.00 Ravinnekierrätys maataloudessa, Paavo Myllymäki, MTK Varsinais-Suomi
11.10 keskustelua ja 11.20 alkaen 20 minuutin tauko
11.40 Maatilatason ravinnekierrätystä Mynälahdella, Jyrki Ankelo, Vapolan tila
11.50 Kipsillä puolet pois fosforikuormasta ja fosfori kasvien käyttöön, Markku Ollikainen, Helsingin yliopisto
12.00 Kotieläinten lannasta turvallista kierrätysravinnetta ja liikenteen polttoainetta, Jyrki Heilä, Biovakka Oy
12.10 Ruokahävikin ravinteet hyötykäyttöön, Tiina Toivonen, Porin kaupunki
12.20 Ravinteiden kierrätys on osa kiertotaloutta, Tarja Haaranen, MTT
12.40 Loppukeskustelu ja yhteenveto; klo 13.00 seminaari päättyy
Lisää
Aika
(Maanantai) 09:00 - 13:00(GMT+00:00)
Paikka
Virastotalo Turku
Ilmoittautumisosoite
https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin887746&SID=906e3960-2c98-4981-9b72-263a84224fa5&dy=837629746
Kohderyhmä
Vesien- ja merenhoitoon liittyvät yhteistyöryhmät ja järjestöt, kuntien maaseutu- ja elinkeinosihteerit ja ympäristöviranomaiset, elinkeinojen kehittämiskeskukset, alueemme kansanedustajat, maakuntaliittojen asiantuntijat ym. asiasta kiinnostuneet.
Yhteyshenkilö
Marja-Liisa Tapio-Biström, maa- ja metsätalousministeriö, marja-liisa.tapio-bistrom(at)mmm.fi