RURALIZATION webinaari

04maalis09:0011:00RURALIZATION webinaari

Kuvituskuva

Tapahtuman kuvaus

Trendejä ja nuorten unelmia – mistä on maaseudun tulevaisuus tehty? Tervetuloa RURALIZATION webinaariin torstaina 4.3.2021!

Onko maaseutu asuinympäristönä ja sen resurssit tulevaisuuden mahdollisuus ja ihmiskunnan monien ongelmien ratkaisujen avain vai itsessään ongelma, jonka voidaan antaa hiljaa hiipua unohduksiin? Hahmottaaksemme paremmin maaseudun muutosvoimia ja vaihtoehtoisia tulevaisuuksia RURALIZATION tutkimuksessa on havainnoitu systemaattisesti kirjavasta lähteiden joukosta trendejä ja heikkoja signaaleja, joilla voi olla merkitystä maaseutualueiden uudistumiseen. Analyysin tulos tiivistyi 10 megatrendiin, 20 trendiin ja 30 heikkoon signaaliin. Lisätietoa ennakointiin on saatu kymmenestä EU-maasta 18-30 –vuotiailta nuorilta aikuisilta, jotka ovat kertoneet meille tulevaisuuden asuinpaikkaan, työhön ja elämäntapaan liittyviä unelmiaan.

Trendeistä ja unelmista löydettyjä ilmiöitä esitellään webinaarissa torstaina 4.3.2021 kello 9.00-11.00. Tervetuloa tutustumaan tutkimuksen tuloksiin ja osallistumaan keskusteluun! Tutkimuksen tuloksia kommentoimassa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, Kaisa Oinas-Panuma Maaseudun Sivistysliitosta sekä Sinikka Koivumäki, Leader Liiverin toiminnanjohtaja.

Tilaisuuden järjestää RURALIZATION tutkimus- ja innovaatiohanke yhteistyössä maaseutuverkoston Maaseudun nuoret tulevaisuuden tekijöinä -teemaryhmän kanssa. Ilmoittaudu mukaan webinaariin viimeistään tiistaina 2.3.2021 tällä lomakkeella. Osallistumislinkki ja -ohjeet lähetetään ilmoittautuneille päivää ennen webinaaria. Webinaari tallennetaan, ja se on tilaisuuden jälkeen nähtävillä maaseutuverkoston Youtube-kanavalla 14 päivää.

RURALIZATION on tutkimus- ja innovaatiohanke, jonka kiinnostuksen kohteena on eurooppalaisen maaseudun avautuminen asumiseen ja uudistumiseen erityisesti nuorten, tulevaisuuden työpaikkojen ja maaseutuyrittämisen sukupolvenvaihdoksen näkökulmasta. Taustalla on huoli maaseutu- ja kaupunkialueiden epätasapainoisesta kehittymisestä, mikä on uhka myös Euroopan kestävälle kehitykselle. Tavoitteena on löytää politiikka- ja toimintasuosituksia, joilla edistetään uusien sukupolvien ja asukkaiden asettumista maaseutualueille ja –elinkeinoihin. Tässä EU:n Horizon 2020 –ohjelmasta rahoitetusta tutkimushankkeessa on mukana 18 partneria 12 EU-maasta. Suomesta toteuttajana on Tulevaisuuden tutkimuskeskus Turun yliopistosta, joka vastaa tutkimuksen ennakointiosiosta.

Lisätietoja webinaarista:

Tuomas Kuhmonen, Tulevaisuuden Tutkimuskeskus, Turun yliopisto

tuomas.kuhmonen@utu.fi

Salla Pätilä, maaseutuverkostopalvelut

salla.patila@maaseutu.fi

Lisää

Aika

(Torstai) 09:00 - 11:00(GMT+00:00)

Ilmoittautumisosoite

https://bit.ly/2NdnPY0