Tiedetreffit: Ruokaketjun elintarviketurvallisuus
Tapahtuman kuvaus
Aika: Torstaina 8.2.2018 klo 9:30–16:00 Paikka: SeAMK:n auditorio Ilmajoki, osoite: Ilmajoentie 525 Ilmajoki (https://goo.gl/maps/TgVS7vquSi52) Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan ruokaketjun elintarviketurvallisuudesta ja sen tulevaisuudennäkymistä Ilmajoelle. – Mitä elintarviketurvallisuus pitää sisällänsä? – Kuinka elintarviketurvallisuus
Tapahtuman kuvaus
Aika: Torstaina 8.2.2018 klo 9:30–16:00
Paikka: SeAMK:n auditorio Ilmajoki, osoite: Ilmajoentie 525 Ilmajoki (https://goo.gl/maps/TgVS7vquSi52)
Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan ruokaketjun elintarviketurvallisuudesta ja sen tulevaisuudennäkymistä Ilmajoelle.
– Mitä elintarviketurvallisuus pitää sisällänsä?
– Kuinka elintarviketurvallisuus varmistetaan?
– Mihin tutkimus kiinnittää huomiota?
– Miten kuluttajat kokevat elintarviketurvallisuuden?
Tiedetreffien tavoitteena on luoda avoimia kohtaamispaikkoja ja sähköisiä kanavia tutkimuksen, koulutuksen ja työelämän vuorovaikutukselle.
Tiedetreffien yhteydessä alan toimijoilla on esittelypisteitä, joihin voi tutustua kahvin lomassa.
Tiedetreffit järjestää Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama DLB – Digitalisaatiolla luonnonvarat biotalouteen – hanke, jossa ovat mukana Luonnonvarakeskus Luke ja kaikki suomalaiset luonnonvara-alan ammattikorkeakoulut.
Ohjelma:
9:30 Aamukahvit ja verkostoitumista alan toimijoiden kanssa
10:00 Avaus – Yksikön johtaja Leena Perämäki SeAMK
10:15 Elintarviketurvallisuus Suomessa – Jaostopäällikkö Annukka Markkula Evira
10:45 Tautiriskien hallinta ja sen merkitys suomalaisessa sikatuotannossa – Professori Jarkko Niemi Luke
11:15 Ympäristön ja ruokaturvanliitto liitto – Professori Sirpa Kurppa Luke
11:45 Viljojen mykotoksiinien vaikutus ruokaturvallisuuteen – Erikoistutkija Päivi Parikka Luke
12:15 Ruokailu Ravintola Vakka (omakustanne)
13:00 Maanviljelijäpuheenvuoro – Yrittäjä Liisa Vuorela Koskenojan Tila
13:15 Atrian vastuullisuus käytännössä – mitä se on? – Tuoteryhmäjohtaja Tuomas Kujala Atria Oy
13:45 Hävikki elintarvikeketjussa – Tutkija Kirsi Silvennoinen Luke
14:15 Kahvi ja tutustuminen esittelypisteisiin
14:45 Elintarviketurvallisuus ja ravitsemus – Professori Raija Tahvonen Luke
15:15 Kuinka kuluttajat kokevat ruokaturvallisuuden – Professori Harri Luomala Vaasan yliopisto
15:45 Loppusanat/yhteenveto
Moderaattorina toimii Tutkimuspäällikkö Jari Kolehmainen Tampereen yliopistosta.
Ilmoittaudu viimeistään 31.1.2018 mennessä: www.lyyti.in/Tiedetreffit_elintarviketurvallisuus
Tilaisuuteen voit osallistua myös etäyhteydellä: www.youtube.com/channel/UCd4Kqsgl3HFpLFnUnDxLPJA?view_as=subscriber
Tilaisuus on maksuton.
Lisää
Aika
(Torstai) 09:30 - 16:00(GMT+00:00)
Paikka
SeAMK Elintarvike ja maatalous, Ilmajoki
SeAMK Elintarvike ja maatalous, auditorio, Ilmajoentie 525, 60800 Ilmajoki
Liitetiedostot
Ilmoittautumisosoite
www.lyyti.in/Tiedetreffit elintarviketurvallisuus
Webinaariosoite
www.youtube.com/channel/UCd4Kqsgl3HFpLFnUnDxLPJA?view as=subscriber