Työpaja: Haasteita sinisen talouden kehittämisen tiellä? Näkökulmina ruoka, energia ja matkailu

22loka12:0015:30Työpaja: Haasteita sinisen talouden kehittämisen tiellä? Näkökulmina ruoka, energia ja matkailu

Tapahtuman kuvaus

Tervetuloa BlueAdapt-hankkeen haastetyöpajaan!

Maanantaina 22.10. klo 12-15.30
Vanha Ylioppilastalo, Mannerheimintie 3, Helsinki

Suomessa on vahva tahtotila panostaa siniseen talouteen, jossa nähdään paljon kasvupotentiaalia. Kaikkien aikojen sinileväkesän jälkeen vesiemme tila ja niiden kuormitus ovat nousseet vahvasti julkiseen keskusteluun. Taloudellisen toiminnan ja hallinnon tulisi paremmin tukea sinisten resurssiemme hyödyntämistä kestävällä tavalla. Kutsumme sinisen talouden toimijat ruoan, energian ja matkailun aloilta jakamaan kokemuksiaan tunnistamistaan haasteita kestävän sinisen talouden tiellä, ja hahmottelemaan niiden mahdollisia ratkaisupolkuja.

Tilaisuudessa sinisen talouden tärkeimmät toimijat ruoan, energian ja matkailun saralta kertovat näkemyksiään haasteista sinisen talouden kehittymisen tiellä. Työpajoja alustavat toimijat sinisen talouden eri sektoreilta. Työpajan antia hyödynnetään BlueAdaptin työssä, jossa hahmotellaan kokonaisnäkemystä kestävää sinistä taloutta tukevaan hallintoon.

Tilaisuuteen ovat lämpimästi tervetulleita sinisen talouden aktiiviset toimijat elinkeinoelämän, kansalaisyhteiskunnan ja hallinnon piiristä!

Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittaudu tapahtumaan 15.10. mennessä. Tilaisuus sisältää kahvitarjoilun.

Ohjelma

12-12.15 Hankkeen alustus. Mikä on BlueAdapt? Sinisen talouden sopeutuvan hallinnon suuntaviivoja hahmottelemassa.

Prof. Markku Ollikainen, Helsingin Yliopisto

12.15-13.15 Parialustukset:
Haasteita sinisen talouden kehittämisessä

Pari 1: Vesivoima ja matkailu:
Jukka Muotka, Fortum: Vesivoima ja muun uusiutuvan energian tuotanto – haasteet ja mahdollisuudet
Erik Herlevi, Augur: Vapaa-ajan kalastus ja matkailu sinisen talouden nousevana alana

Pari 2. Elintarviketeollisuus ja kauppa
Anna Vainikainen, Elintarviketeollisuusliitto ry: Elintarviketeollisuuden vastuu puhtaista vesistä.
Sampsa Vilhunen, WWF: Mikä tie kestävään ruuan tuotantoon?

Pari 3. Maatalous
Liisa Pietola, MTK: Karjatalouden kehittämisen haasteet ja mahdollisuudet
Eija Hagelberg, BSAG: Maatalous ja puhtaat vedet – tie eteenpäin

13.15-14.50 Kolme rinnakkaista työpajaa

Työpajoissa osallistujat jakavat havaitsemiaan haasteita sinisen talouden kehittämisessä Suomessa. Kolme työpajaa ovat teemoiltaan ruoka, energia, ja matkailu. Työpajoja on fasilitoimassa Demos Helsingin asiantuntijat.

14.50-15.30 Yhteenveto

Työryhmät esittelevät tuloksensa, joita kommentoi Timo Halonen, Sinisen biotalouden kansallisen kehityssuunnitelman ohjausryhmän varapuheenjohtaja Maa- ja metsätalousministeriöstä. Antti Belinskij BlueAdapt-tutkimushankkeesta kertoo, miten työpajojen tuloksia tullaan käyttämään hankkeen tutkimustyössä.

Lisätietoja:
Kirsi-Marja Lonkila, kirsi-marja.lonkila@demoshelsinki.fi
358 50 571 9055

Lisää

Aika

22.10.2018 12:00 - 15:30(GMT+00:00)

Ilmoittautumisosoite

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeuywcT1oMO-b_zRLEkbDbiWpvj3lUFZ-1ZehskN6O8uDoG5A/viewform

Yhteyshenkilö

Kirsi-Marja Lonkila

Yhteystiedot

kirsi-marja.lonkila@demoshelsinki.fi