Webinaari kasvinterveydestä ja kasvintuhoojien seurannasta

23kesä09:0010:00Webinaari kasvinterveydestä ja kasvintuhoojien seurannasta

Kuvituskuva

Tapahtuman kuvaus

Ilmastonmuutokseen varautuminen maataloudessa – koordinaatiohanke järjestää etäyhteydellä webinaareja, jotka esittelevät ajankohtaisia maatalouden ilmastonmuutokseen varautumista tukevia hankkeita ja toimintaa.

Tervetuloa linjoille kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista kasvinterveyden ja kasvintuhoojien seurannan tiimoilta! Vuosi 2020 on myös YK:n julistama kansainvälinen Kasvinterveysvuosi. Webinaarissa esittelyssä ovat:

LukeKaskas –mobiilisovellus. LukeKasKas-mobiilisovellus tuo kasvitauti- ja tuhoojatiedon viljelijöille reaaliajassa ja paikkatietoon sidottuna. Sovelluksessa viljelijä voi tehdä havainnon omalla älypuhelimellaan niin, että tieto liitetään automaattisesti havaintolohkoon. Viljelijä saa sovelluksen tietokorteista apua kasvintuhoojien tunnistamiseen, ja LukeKaskasiin voi lisätä myös valokuvan havainnostaan. Tuhoojahavainto tallentuu tietokantaan ja karttapohjaan, jolloin se on myös muiden käyttäjien ja tutkimuksen hyödynnettävissä. Sovelluksen toimivuus perustuu laajaan käyttäjäjoukkoon. Esittelijänä toimii erikoistutkija Marja Jalli Luonnonvarakeskuksesta.

Etäluettavat ansat tuholaisten seurannassa (Insect pest monitoring by IoT-hanke). Nykyiset manuaaliset kelta-ansoihin ja feromonipyydyksiin perustuvat tarkkailutavat otettiin käyttöön avomaan viljelyksillä ja hedelmä- ja marjatarhoissa 1990-luvulla. Perinteisillä tavoilla tuholaisia on seurattu meillä lohkokohtaisesti siis jo ainakin noin 30 vuotta. Nykyisin löytyy tämän manuaalisen tavan rinnalle ja korvaajaksi kaupallisia etäluentalaitteita ulkolaisilta valmistajilta lähinnä Euroopasta ja USA:sta, mutta komponentit tulevat yleensä Aasian markkinoilta. Esineiden internet – Internet of things (IoT) – avaa 4- ja/tai 5G-verkossa nyt jo ja tulevaisuudessa lukuisia mahdollisuuksia kehittää kasvien tuholaistarkkailua reaaliaikaiseksi. Hankkeesta kertoo tutkija Marja Aaltonen Luonnonvarakeskuksesta.

Webinaarin kesto on enintään yksi tunti. Webinaari toteutetaan Microsoft Teams -ohjelmalla ja se myös nauhoitetaan. Teams toimii parhaiten Edge / Chrome-selaimella, mikäli et ole asentanut ohjelmaa. Webinaarin tallenne on katsottavissa myöhemmin Ilmastonmuutokseen varautuminen maataloudessa- koordinaatiohankkeen nettisivuilta: www.ilmastoviisas.fi. Sivustolta www.ilmastoviisas.fi löytyy myös linkki webinaariin.

Tervetuloa webinaariin!

Kuva: Sari Himanen

Lisää

Aika

(Tiistai) 09:00 - 10:00(GMT+00:00)

Kohderyhmä

hanketoimijat, viljelijät, neuvojat, tutkijat, opiskelijat, kaikki kiinnostuneet

Yhteyshenkilö

Sari Himanen

Yhteystiedot

029 532 6132

Webinaariosoite

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19:meeting_N2E5OTRiOTctYjgwYS00MjIyLTliODktOTIzZDFkMjYzMmIy@thread.v2/0?context={”Tid”:”7c14dfa4-c0fc-4725-9f04-76a443deb095″,”Oid”:”595e0ec3-8f2b-4de8-b555-a73f8e6a16ae”}