toukokuu, 2021

08touko12:0015:00Yhteisöviljelyn monimuotoisuuttaverkkotapahtuma (Zoom)

Tapahtuman kuvaus

Kumppanuusmaataloutta toteutetaan Suomessa ja maailmalla eri tavoin, mm. osallistujien tarpeista ja voimavaroista riippuen. Eroa on erityisesti siinä, kuka toiminnasta vastaa ja ketkä viljelevät – tuottaja omalla tilallaan, kuluttajien palkkaama oma puutarhuri vai kotitaloudet keskenään? Tai vastaako tuotannosta ammattiviljelijä, jota kumppanuusmaatalouden jäsenet auttavat? Ovatko kumppanuusmaatalouden kautta ruokaa hankkivat lähinnä maksavia asiakkaita vai toimivatko itse myös viljelijöinä?
 

Yhteisöviljelyssä ruoan kuluttaja on myös sen tuottaja. Toiminta voi olla järjestetty virallisesti esimerkiksi yhdistyksen tai osuuskunnan muotoon tai epävirallisemmin esimerkiksi ”kollektiivina”. Tässä tilaisuudessa kuullaan eri tavoin organisoituneita kumppanuusmaatalouksia, joissa yhdessä viljeleminen on tärkeä osa toimintaa. Keskustellaan ja jaetaan kokemuksia yhteisöviljelyn eri puolista, mahdollisuuksista ja haasteista, käytännön toteutuksista, onnistumista ja hankaluuksista, tulevaisuuden suunnitelmista – sekä mitä on opittu yhdessä tekemällä.

 

OHJELMA

12.00               

Tervetuloa! Ritva Mynttinen, Kumakka-hanke

 

12.15

Yhteisöviljelyn haasteet ja mahdollisuudet

Anni Turunen ja Riikka Aro, Reilu ruokamurros -hanke

Kommenttipuheenvuoro: Päivi Pylkkänen, JuurikasJKL

 

Kokemuksia viljelijä- ja kuluttajavetoisesta kumppanuusmaataloudesta

Ville Kortelainen ja Jyrki Heino, Livonsaaren osuuspuutarha

Kommenttipuheenvuoro

 

Tauko

 

13.25                

Yhteisviljelymaa ruoan tuotannon mahdollisuutena

Markus Pitkänen, Huttukylän yhteisviljelymaa

Kommenttipuheenvuoro: Taina Kosola

 

Yhteisöviljelmä oppimisen ja monimuotoisen yhteisöllisyyden paikkana

Maija Holma, Jalotus ry, Kerava

Kommenttipuheenvuoro

 

Keskustelua ja yhteenveto

 

15.00 Tilaisuus loppuu

Lisää

Aika

(Lauantai) 12:00 - 15:00

Paikka

verkkotapahtuma (Zoom)

Järjestäjä

Kumakka- ja Reilu ruokamurros - Just food -hankkeet, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, Luomuliitto, Jyväskylän yliopisto

Kohderyhmä

Yhteisöviljelijät sekä kumppanuusmaataloudesta ja yhteisöviljelystä kiinnostuneet

Yhteyshenkilö

Ritva Mynttinen, Riikka Aro, Anni Turunen

Yhteystiedot

ritva.mynttinen@helsinki.fi, riikka.aro@jyu.fi, anni.e.turunen@jyu.fi

X
X